Medya Takip Merkezi (MTM) profesyonel sosyal medya dinleme servisi Digilup ile yaptığı araştırmada kola markalarının sosyal medya yansımalarını inceledi. 


Torku’nun, “doğal lezzetlerin birleştirildiği gazlı içecek” olarak tanıttığı yeni ürünü NO ON, kısa sürede sosyal medyada yayıldı.

Kola seven ve yerli marka NO ON’un bilinen kola markalarına rakip olup olmayacağını merak eden sosyal medya kullanıcıları, yeni marka ve sektör ile ilgili yorumlarını paylaşımlarına yansıttı.

Digilup platformunda, yapılan incelemeye göre, 14-21 Ağustos tarihleri arasında 5 kola markası ile ilgili, sosyal medyada 20 bine yakın paylaşım yapıldı.

Paylaşımların çoğu; NO ON markasıyla ilgili yorumların yanı sıra, Coca Cola ve Pepsi rekabetini içerdi.

Kola markalarının rekabeti sosyal medyada, 150 bine yakın etkileşim sağladı. Aynı paylaşımlar, 42 milyon 100 bin kişiye potansiyel erişim sağlayabilmektedir.


NO ON öne çıktı

MTM’nin Digilup platformunda yaptığı araştırmaya göre, bu tarihlerde en fazla konuşulan marka NO ON oldu. 

Torku’nun, yeni gazlı içeceği NO ON için hazırladığı reklam filmini, 14 Ağustos’ta yayınlamasıyla marka, sosyal medyada hemen yayılmaya başladı.

Yorumlarda; yeni ürünün yerli bir marka olması ve global kola markaları arasında önemli bir rekabet ortamı oluşturabilmesi, öne çıktı. 

NO ON’u deneyenler, lezzeti ile ilgili olumlu yorum yaparken, bulundukları lokasyonda ürünü bulamadıklarına dair yorum yapan sosyal medya kullanıcıları da oldu.


Sağlık ile ilgili soru işaretleri devam ediyor

Başta kola olmak üzere, gazlı içeceklerin sağlıklı olup olmadığıyla ilgili tartışmalar, bu sürede de devam etti. Kola ambalajlarına, sağlıkla ilgili uyarılar yazılması önerildi.

 

Cola Turka merak edildi

Yeni bir yerli gazlı içecek markası oluşunca, geçmişte de büyük iddia ile piyasaya çıkan yerli marka Cola Turka hatırlandı ve markanın akıbetine dönük yorumlar yapıldı. Sosyal medyadaki etkileşimi, rakiplerine göre oldukça düşük olan Cola Turka’nın 2016’da Japon firmasına satıldığı belirtildi.

 

Diğer bir yerli marka Kristal Cola’nın ise sosyal medyada, rakipleri gibi aktif olmadığı görüldü.

Her bölgede konuşuluyor 

Kola markaları ile ilgili yapılan sosyal medya paylaşımları incelendiğinde, başta Ankara ve İstanbul olmak üzere, her bölgedeki sosyal medya kullanıcılarının, konuya dair yorum yaptığı tespit edildi.