Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal, 2’nci Kaleiçi OldTown Festivali konuklarıyla buluştuğu öğle yemeğinde, dün kortejde Çinli bir kadının, yeni öğrendiği Türkçesiyle ‘Hizmetleriniz için çok teşekkür ederim’ dediğini belirterek, “2 aydır burada yaşıyormuş. ‘Nereden öğrendiniz bizim hizmetlerimizi? diye sordum. ‘Arıyoruz Turunç Masa’yı” dedi. Bizim için her insan hizmet etmeye layıktır. Turistmiş yerleşikmiş, çocukmuş yaşlıymış farkı yoktur" diye konuştu.

Muratpaşa Belediyesi’nin bu yıl 2’ncisini gerçekleştirdiği Kaleiçi OldTown Festivali için Antalya’da bulunan konuk ülke ve şehirlerin temsilcileri öğle yemeğinde Adaya Vakfı Engelsiz Kafe’de Başkan Uysal’la biraraya geldi. Yemekte, İtalya’dan Arpino Belediye Başkanı RenatoRea, Girne Belediye Başkanı NidaiGüngördü ve Filistin, Makedonya, Kosova, Bosna Hersek, KKTC’den heyetler yer aldı.

ÜRETEN MURATPAŞA

Başkan Uysal, burada yaptığı konuşmada, dünyada özellikle kamu hizmetlerinde, her şeyi satın alma üzerine kurulu bir sistemin trend haline geldiğini söyledi. Buna karşın Muratpaşa’da hayata geçirdikleri belediyecilik anlayışıyla üretin bir yerel yönetim pratiğini hayata geçirdiklerini dile getiren Başkan Uysal, şunları söyledi:

“Bizim belediyeciliğimiz üretmek üzerine kuruludur. Ama en büyük farkımız hem sosyal hizmet hem de asfalt, kaldırım, park çalışmalarının oluşturduğu temel belediyecilik alanında hizmetlerimizin hepsi sistematik, sürekli ve sürdürülebilir olmasıdır. Bütün bu hizmetleri tek bir telefonla Turunç Masa’nın 444 80 07 numaralı çağrı merkezi üzerinden herkese eşit bir şekilde ulaştırırız. Dün, Çinli hanımefendi, yeni Türkçe öğrendiği belli, ‘Hizmetleriniz için çok teşekkür ederim’ dedi. 2 aydır burada yaşıyormuş. ‘Nereden öğrendiniz bizim hizmetlerimizi? diye sordum. ‘Arıyoruz Turunç Masa’yı” dedi. Bizim için her insan hizmet etmeye layıktır. Turistmiş yerleşikmiş, çocukmuş yaşlıymış farkı yoktur.”

KOSOVA HEYETİNDEN TEŞEKKÜR

Başkan Uysal’ın konuşmasının ardından festival için Antalya’da bulunan Kosova heyeti Başkan Uysal’a teşekkür plaketi takdim etti.

ÖZEL ÇOCUKLARDAN EL EMEĞİ HEDİYELER

Öğle yemeğinde Adalya Vakfı Engelsiz Kafe’nin özel çocukları da kendilerini yaptıkları bileklikleri Kaleiçi OldTown Festivali konuklarını hediye etti. Konuklara hediyeler takdim eden özel çocuklar sonrasında dans gösterisi ve Engelsiz Kafe Ritim Grubu’nun mini konseriyle konuklarla doyasıyla eğlendi.