Ufka Yolculuk Bilgi ve Kültür Yarışmalarının 6.’sının yazılı sınav etabı yoğun bir katılımla tamamladı. Antalya’da da 19 ilçede gerçekleştirilen yarışmaya katılım yüksek olurken, yarışmaya Türkiye genelinde 1 milyona yakın başvuru yapıldığı bildirildi.

Antalya’da yaklaşık bin 400 gönüllünün görev aldığı Ufka Yolculuk Bilgi ve Kültür Yarışmalarının yazılı etabı tamamlandı. Yarışmacılar büyük bir heyecanla cevap anahtarlarının yayınlanmasını ve sonuçların açıklanmasını bekliyor. ÖSYM’nin düzenlediği sınavlar sonrası en yüksek kayıt oranına sahip olan, tamamı gönüllülerden oluşan yarışma ekibiyle de farklılık oluşturan Ufka Yolculuk Bilgi ve Kültür Yarışmaları, maddi ödüllerin yanı sıra Umre, Dosta Yolculuk gibi, deneyimlerle de yarışmaya yenilikler katıyor. Ufka Yolculuk Bilgi ve Kültür Yarışmaları, geride bıraktığı 6 yarışma ile yeni tecrübe ve deneyimlerle yarışmacılarını bir sonraki sınava şimdiden hazırlıyor.

Yeni bir rekor kırıldı

Akdeniz Dinamik Gençlik Spor Kulübü Başkanı ve Ufka Yolculuk İl Sorumlusu Adem Aydın, “Yarışma takviminin ve konusunun belirlendiği günden itibaren gerekli yasal izinlerimizi tüm resmi kurumlarımızla paylaştık. Kurumlar ile protokol imzalayarak karşılıklı yardımlaşmalar gerçekleştirdik. Geçtiğimiz yıllarda olduğu gibi İl Milli Eğitim Müdürlüğümüze bağlı okullarımız ve Adalet Bakanlığı’na bağlı Ceza ve Tevkif Evlerinde kalan vatandaşlarımıza da ulaşarak onların da bu güzel organizasyona katılımlarını sağladık. Geçtiğimiz yıl yakaladığımız 29 bin kayıtlı yarışmacı sayımızı bu sene daha güzel organizasyonla ve yarışma gönüllülerimizin de desteği ile 34 binlere çıkararak yeni bir rekor kırmış olduk. Hedeflerimizden bir diğeri de kayıtlı yarışmacı sayımızın yanı sıra sınava katılan yarışmacı sayımızı da yüzdesel değer olarak üst seviyelere çıkarmak” dedi.