Müzede 1980 darbesiyle ilgili materyaller, 12 Eylül dönemlerine ait gazete sayfaları, sıkıyönetim arşivinden derlenmiş çok sayıda yazılı ve görsel malzeme yer alıyor. 
Cam Piramitte gerçekleşen açılışa Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Akaydın, Devrimci 78’liler Federasyonu Genel Başkanı Nejat Kangal, Eğitim-Sen Antalya Şube Başkanı Nurettin Sönmez ve çok sayıda davetli katıldı. Açılışta konuşan Başkan Akaydın, sergiye olan ilginin hüzünle karışık mutluluk verdiğini söyledi. Kendisinin 1968 kuşağından olduğunu ifade eden Akaydın, “Acılar yaşamış, şehitler vermiş bir kuşağız. 1980 darbesinin eziyetini yaşayan nesil tabi ki 1978’liler. Bunu yapanlar, bunları örgütleyenler bir konuda başarıya ulaştı. 1998’lileri sindirdiler. 2008’lileri korkutup, sindirdiler. Gene ne varsa 1968, 1978 kuşağında var” diye konuştu. 
SİYASİ TARİH BU MÜZEDE
Devrimci 78’liler Federasyonu Genel Başkanı Nejat Kangal, Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Akaydın’a teşekkür ederek başladığı konuşmasında Türkiye Cumhuriyeti’nin siyasi tarihinin müzede yer aldığını söyledi. Kangal, “Parlamentoda Darbeleri Araştırma Komisyonu darbeleri görüşüyor. Bunu da bir bakıma bizim araştırmamız olarak düşünüyorum” diye konuştu. 

Eğitim-Sen Antalya Şube Başkanı Nurettin Sönmez ise 12 Eylül dönemini, bugünkü siyasal iklimin hayata geçirildiği bir süreç olarak nitelendirdi.  Ankara ve İzmir’in ardından Antalya’da sergilenen Utanç Müzesi’nde 12 Eylül dönemlerine ait gazete sayfaları, sıkıyönetim arşivinden derlenmiş çok sayıda yazılı ve görsel malzeme, Genelkurmay belgeleri, işkence aletleri, Erdal Eren’in özel eşyası, Deniz Gezmiş’in asıldığı dar ağacı da yer alıyor. 12 Eylül Utanç Müzesi 6 Aralık Perşembe gününe kadar ziyarete açık kalacak.