Muratpaşa Belediyesi’nin Yaşlı Evleri üyesi bir grup deneyimli kent sakini, kendilerinin ‘gönül bahçesi’ adını verdikleri Yaşlı Evi bahçelerinden topladıkları turunçlarla yaptıkları reçelleri Belediye Başkanı Ümit Uysal’a hediye etti. 

Başkan Uysal, “Görüşülebilir olmak ve görüşülebilir kalmak en önemli ilkemizdir” diyerek Muratpaşa Belediye fuayesinde her Çarşamba gerçekleştirdiği ‘randevusuz görüşme’ saatlerinde bu hafta da komşularıyla buluştu. Çarşamba mesaisine Turunç Masa’da başlayan Başkan Uysal’ın bu haftaki konukları arasında Yaşlı Evi sakinleri vardı.

Yaşlı Evleri üyesi bir grup, bugün sayıları üç olan Yaşlı Evlerinin bahçelerinden topladıkları turunçlarla yaptıkları ve süsledikleri kavanozlara doldurup bir sepet dolusu reçelle belediyeye geldi. Başkan Uysal, kendisiyle birlikte kurum müdürlerine de ikram edilen reçelleri büyük bir mutlulukla kabul etti.

Başkan Uysal’ın Turunç Masa’da bir süre sohbet ettiği Yaşlı Evi üyelerine belediye çalışmaları hakkında bilgi verdi. Muratpaşa’da Yaşlı Evi gibi sosyal projelerle bir anlayışı yerleştirmeye çalıştıklarını ve belediyecilikte de bir anlayışın temsilcisi olduklarını dile getiren Başkan Uysal, “Hepinizin bildiği cadde ve sokak çalışmalarımız var. Evimizden çıktığımız anda adım attığımız kaldırımla başlayan, yolla, çöpünüzü bıraktığınız konteynerlerle devam eden bir çalışma, bir konsept proje” dedi. 

Bu çalışmanın yalnızca bir bayındırlık hizmeti olmadığını aynı zamanda kentli olmanın beraberinde getirdiği bir estetik kültürün parçası olduğunu aktaran Başkan Uysal, “Bu çalışma dahilinde bir süre önce turunç fidanlarımızın da dikimine başladık. Turunçlarımızı Muratpaşa Belediyesi’ne ait fidanlıkta üretip Antalya’ya o özlenen kokusunu yeniden kazandırmak istiyoruz” diye konuştu.