Çevre bilincini, ilk ve ortaokul öğrencilerinde oluşturabilmek için sürdürülen Eko Okullar Programı’nın Koordinatör Öğretmenler Semineri, Antalya’da başladı. Seminerin açılışında konuşan Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal; ekonomik değeri olan atıkların geri kazanımı konusunda önemli bir formül üzerinde çalıştıklarını söyledi.

Seminerde 39 ilden 336 öğretmene seslenen Muratpaşa Belediye Başkanı Uysal; “Pet şişenin, pilin, yağın birbirine karıştırılmadan, ayrıştırılıp sağlıklı ve daha fazla toplanabilmesi, bunun sonucunda da o aile ya da kişiye bir miktar gelir sağlanabilmesi, çevrenin temiz kalması açısından çok önemli” dedi.

Doğanın korunması için geri kazanım pratiğine insanların katılımının artırılması gerektiğine vurgu yapan Başkan Uysal; “Eko okul ,eko aile, eko insan, eko devlet kurumları, eko sağlık ocağı, cami aklınıza gelen her şeyde bir çevre duyarlılığı parantezi açılması mümkündür. Bu realitenin farkında bir yerel yönetim birimi olarak çalışmalar yapmaktayız” diye konuştu.