Vali Münir Karaloğlu, Hükümet Konağı önünde düzenlenen törende yöresel kıyafetli çocuklar tarafından çiçeklerle karşılandı. Vali Karaloğlu, karşılama töreninde vali yardımcıları, kaymakamlar, kamu kurum ve kuruluşlarının amirleri ile tek tek selamlaştı.

        Daha sonra Valilik toplantı salonunda basın mensuplarına açıklama yapan Vali Karaloğlu:” Her şeyden önce, önce 'Kadim Şehir' Van, sonra ‘Ulu Şehir’ Bursa, şimdide ‘Küresel Şehir’ Antalya’da hizmet etme fırsatı verdikleri dolayısıyla başta Cumhurbaşkanım Sayın Recep Tayyip Erdoğan, Başbakanımız Sayın Binali Yıldırım’a ve bakanlarımıza çok teşekkür ediyorum.” Dedi.

        Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu’nun Antalya Milletvekili olmasını bir şans olarak gördüğünü ifade eden Vali Karaloğlu: “Antalya’da Büyükşehir Belediye Başkanımız Menderes Türel’in hem yerel tecrübesinin, hem Ankara siyaset tecrübesinin olmasını da il için bir avantaj olarak görüyorum” diye konuştu.

        Vali Karaloğlu, son dönemde Antalya’da turizm ve tarımda sıkıntı yaşandığına değinerek: “Bunun  geçici olduğunu söyleyebiliriz. Hükümetimiz daha önce bir tedbir paketi açıklamıştı. Şimdi turizm sektörüne yönelik yeni bir tedbir paketi hazırlanıyor” dedi.

        Eğer iyi yönetilebilirse her krizin kendi fırsatını içinde barındırdığına işaret eden Vali Karaloğlu: “Antalya’da geçici olarak yaşadığımız, konjonktürel olduğunu bildiğimiz bu süreci ortak akılla hep beraber iyi yönetebilirsek, bundan sonra buna benzer kriz dönemlerini çok daha rahat atlatabiliriz. Bunun için turizm çeşitlemesi, hedef pazar çeşitlemesi ve günün koşullarına uygun yeni bir tanıtım ve pazarlama stratejisiyle krizleri daha kolay atlatabileceğimiz daha sağlam bir yapıya da kavuşabiliriz diye düşünüyorum.” İfadelerine yer verdi.

        Antalya’daki hedefinin ortak akıl ile uyum içerisinde hizmet etmek olduğuna vurgu yapan Vali Karaloğlu: “Rabbim inşallah bizi muvaffak kılar diye dua ediyorum. Bundan sonra belki daha çok çalışacak, daha az konuşacağız. Antalya önemli bir şehir. Sayın Cumhurbaşkanımızın liderliğinde oluşturulan milli vizyonumuzda Antalya’mıza küresel ölçekte bir temsil misyonu da yüklendi. Son dönemde yapılan başarılı uluslararası organizasyonlarla da Antalya bunu ispat etti, bunu yapabileceğini de gösterdi. İnşallah bundan sonra da Antalya’nın bu misyonuna uygun iyi işler yaparız diye temenni ediyorum.” Dedi.

        Vali Münir Karaloğlu, açıklamalarının ardından basın mensupları ile birlikte hatıra fotoğrafı çektirdi.