Antalya Valisi Münir Karaloğlu, Pakistan’ın Gilgit-Baltistan Eyaleti Meclis Başkan Yardımcısı Zafarullah Khan ve beraberindeki heyeti ağırladı.

Vali Münir Karaloğlu, 165 ülkeden temsilcilerin katıldığı 2. Dünya Sağlık, Spor, Alternatif Turizm Kongresi ve Fuarı (HESTOUREX) için Antalya’ya gelen Pakistan’ın Gilgit - Baltistan Eyaleti Meclis Başkan Yardımcısı Zafarullah Khan ve beraberindeki heyeti kabul etti. Meclis Başkan Yardımcısı Zafarullah Khan ve beraberindeki heyetin ziyaretinden dolayı memnuniyet duyduğunu belirten Vali Münir Karaloğlu, Zafarullah Khan ile iki ülke arasındaki ilişkilerin nasıl geliştirilebileceğine dair karşılıklı fikir alışverişinde bulundu.

Antalya turizmde bir marka

Antalya’nın turizmde bir marka olduğunu ifade eden Vali Münir Karaloğlu, Zafarullah Khan’a iki ülke arasındaki turizm ilişkilerinin arttırılması ve sosyal, kültürel ilişkilerin güçlendirilmesi adına neler yapılabileceği hakkında değerlendirmelerde bulundu.

Fuarlar ve kongreler çok önemli

Görüşmede iki ülke halkının tarihi, kültürel ve dini yakınlıklarının olduğunu belirten Karaloğlu, Türkiye ve Pakistan arasında gelişen siyasi ve iktisadi ilişkilerin yanı sıra iki ülke halkının yakınlaştırılması adına da HESTOUREX gibi düzenlenecek fuarlar ve kongreler ile seyahat acentalarının çalışmalarının arttırılması gerektiğini vurguladı.

İki ülke arasındaki ilişkilerin ve işbirliğinin konuşulduğu görüşmede Zafarullah Khan, Karaloğlu’nu eyaletlerine davet etti. Vali Münir Karaloğlu Zafarullah Khan ve beraberindeki heyete Antalya’nın su altındaki zenginliklerini anlatan “Su Altı Cenneti Antalya” kitabını hediye etti.