İftarda konuşan Vali Karaloğlu “Bütün dünyayı verseler de, bu aziz vatanı vermeye de bırakıp gitmeye de niyetimiz yok. Kıyamete kadar bu aziz topraklar, aziz milletimizin olmaya devam edecek.” dedi.


Antalya Valiliği ev sahipliğinde şehit aileleri ve gaziler onuruna iftar düzenlendi. Düzenlenen iftar buluşmasına Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek, Tugay ve Garnizon Komutanı Pyd. Alb. Tuncay Polat, Cumhuriyet Başsavcısı Halil İnal, İl Emniyet Müdürü Mehmet Murat Ulucan, İl Jandarma Komutanı Tuğ. Gen. Tekin Aktemur ve kurum müdürleri de katıldı.


Evveli mağfiret, ortası rahmet sonu cehennemden azat olan güzel bir ayın içinde olduklarını belirten Vali Münir Karaloğlu, Ramazan ayında iftar sofralarını toplumun farklı kesimleriyle paylaşmaya çalıştıklarını ve bugünkü iftar sofrasında şehit aileleri ve gazilerle birlikte olmaktan onur duyduklarını ifade etti.


Bu Toprakları Vatan Kılmak İçin Büyük Fedakârlıklar Yapıldı
Topraklarımızı vatan kılmak için çok büyük fedakârlıklar yapıldığına vurgu yapan Vali Münir Karaloğlu “En büyük fedakârlığı elbette şehitlerimiz yaptı. Onlar bu topraklar için canlarından ve aziz kanlarından vazgeçtiler. Gazilerimiz yaptı. Onlar bu vatan için bir uzuvlarını kaybettiler, mücadele ettiler, gazi oldular. Rabbim şehitlerimize ve gazilerimizin ölmüşlerine rahmet etsin. Yaşayan gazilerimize uzun ömürler versin. Bu topraklara basarken alelade bir arazi parçasına basıyormuşçasına basamayız. Her zerresi, her santimetrekaresi vatan toprağı olabilmek için aziz şehitlerimizin kanlarıyla sulandı. Onun için biz vatanı kutsal biliriz. Vatan sevgisini imandan biliriz.” dedi.


Vatanı muhafaza etmek ve korumanın bu topraklarda yaşayan herkesin kutsal görevi olduğuna dikkat çeken Vali Karaloğlu “Dün olduğu gibi yarın ve kıyamete kadar da korumak ve muhafaza etmek hepimizin görevi. Her birimiz de fedakârlık yapma sırası bize gelirse aynı şehitlerimizde olduğu gibi, gazilerimizde oluğu gibi şehit olmaya gazi olmaya da hazır olduğumuzu her zaman bütün dünyaya ilan ederiz. Bütün dünyayı verseler de, bu aziz vatanı vermeye de bırakıp gitmeye de niyetimiz yok. Kıyamete kadar bu aziz topraklar, bu aziz milletimizin olmaya devam edecek” ifadelerini kullandı.


Konuşmasında millet olarak da devlet olarak da şehit yakınları ve gazilerimizle ilgilenmenin boynumuzun borcu olduğunu vurgulayan Vali Münir Karaloğlu, şehit yakınları ve gaziler için Çalışma, Güvenlik ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü aracılığıyla her türlü desteği verdiklerini, her zaman yanlarında olduklarını ifade etti.


Şehit yakınlarına “Başınız dik alnınız açık gezin” diyen Vali Karaloğlu  “Sizin yakınlarınız, bu topraklar için yapılması gereken en büyük fedakârlıkları yaptılar. Aziz canlarından aziz kanlarından vazgeçtiler. Onlar da sizler de bizler için çok kıymetlisiniz. Bu iftar sofrasını bizlerle paylaştığınız için her birinize teşekkür ediyorum” dedi.


Vali Münir Karaloğlu ile eşi Sevim Karaloğlu iftar yemeğinin ardından şehit aileleri ve gazilerle sohbet etti.