Muratpaşa Belediyesi Yaşlı Evi’ni ziyaret eden yabancı akademisyenler, yaşlılara yönelik hizmetleri nedeniyle Başkan Uysal’a teşekkür etti. Akademisyenler Muratpaşa Belediyesi Yaşlı Evi’nin Türkiye’ye model bir hizmet olduğunu söyledi.

Antalya’nın ilk ve tek yaşlı evi olan Muratpaşa Belediyesi Yaşlı Evi’ni yabancı akademisyenler ziyaret etti. Massachusetts Üniversitesi’nde görev yapan Prof. Dr. Nina Silverstein, Kuzey Carolina Charlotte Üniversitesi’nde görev yapan Prof. Dr. Dena Shenk, Virginia Teknik Enstitüsü ve Devlet Üniversitesi’nde görev yapan Prof. Dr. Karen Roberta ve Avusturalya Melbourne Victoria Üniversitesi’nde görev yapan Doç. Dr. Jocelyn Angus Yaşlı Evi’ni ziyaret ederek çalışmaları hakkında bilgi aldı.

TÜRKİYE’YE ÖRNEK MODEL

Amerika’daki yaşlı hizmet sistemini modelini anlatan akademisyenler, Muratpaşa Belediyesi Yaşlı Evi’nin Türkiye’ye model bir hizmet olduğunu dile getirdiler. Yaşlılara yönelik hizmetleri nedeniyle Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal’a teşekkür ettiler. Akademisyenler yaşlılarla birlikte barışı ve uzun yaşamı simgeleyen zeytin ağacı ve Antalya’nın sembolü olan turunç ağacı diktiler. Yaşlı Evi ziyaretçileriyle sanat atölyesi dersine katılan akademisyenler, yaptıkları sandığı hatıra olarak Yaşı Evi’ne bıraktılar.