UYSAL:”İNSAN İNSANA YURT OLSUN”

 

Muratpaşa Belediyesi ve Antalya Anadolu Hemşehri Dernekleri Platformu iş birliği ile düzenlenen Yöreler Renkler Festivali görkemli bir açılışla başladı. Başkan Uysal, “İnsanın, insanın kurdu olduğu değil, insanın insana yurt olduğu bir kültüre ihtiyacımız var” dedi.

 

Muratpaşa Belediyesi ve Antalya Anadolu Hemşehri Dernekleri Platformu iş birliği ile düzenlenen Yöreler Renkler Festivali görkemli bir açılışla başladı. Muratpaşa Kent Meydanı’na kurulan 80 stantta hemşehri dernekleri yörelerinin ve yörelerine özgün kültürel değerlerin tanıtımını yaptı. Stantları ziyaret edenlere, Yöre Sahne Sanatları Halk Dansları Topluluğu üyeleri karanfil dağıttı. Festivalin açılışında Muratpaşa’dan Ege ve Akdeniz ezgileri yükseldi.

EGE VE AKDENİZ GECESİ YAŞANDI

Barış Sarıca Şov ve Yöre Sahne Sanatları Halk Dansları Topluluğu’nun dans gösterileriyle başlayan Ege/Akdeniz gecesi, Türk Halk Müziği Sanatçısı İlke Türkdoğan’ın seslendirdiği türkülerle devam etti. Seslendirdiği Ege Yöresi türküleriyle gönüllerde taht kuran Türk Halk Müziği Sanatçısı ve CHP Muğla Milletvekili Tolga Çandar’ın sahne almasıyla coşku zirveye taşındı.

İNSANIN İNSANA YURT OLDUĞU KÜLTÜR

Gecenin açılış konuşmasını yapan Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal, “Bizler hep birlikte Muratpaşayı oluşturuyoruz. Bundan 30 yıl önce yüzde 70’imiz köylerde yaşarken, bugün yüzde 70’imiz şehirlerde yaşıyor. Bir yerin kalabalık olması orayı şehir yapmıyor. Kültüre, sanata, spora, dayanışmaya, kent kültürüne, paylaşmaya, barışa demokrasiye ihtiyaç var. İnsanın insanın kurdu olduğu değil insanın insana yurt olduğu bir kente ihtiyacımız var” dedi.

BU DAVET BİZİM

Konuşmasını şair Nazım Hikmetin “Anadolu” şiiriyle tamamlayan Başkan Uysal “Kapansın el kapıları bir daha açılmasın. Yok edin insanın insana kulluğunu. Bu davet bizim” dedi. Geceye rahatsızlığı nedeniyle katılamayan Antalya Anadolu Hemşehri Dernekleri Platformu Başkanı Reşat Küçükertan’a acil şifalar dileyen Başkan Uysal, Küçükertan’ın plaketini Deniz Akgün’e takdim etti.

BİZ ANADOLUYUZ

Platform adına konuşma yapan Deniz Akgün ise “Düşmana karşı Gazi Mustafa Kemal önderliğinde Lazı, Çerkezi, Kürdü, Yörüğü nasıl tek vücut olduysak de tek vücuduz.  Anadolu’nun güzelliği renklerimizde yatıyor. Biz Anadoluyuz.” dedi. Festivale katılan derneklerin başkanlarına Başkan Uysal tek tek plaket takdim etti.

FESTİVAL DEVAM EDECEK

Plaket takdiminin ardından gecenin anısına toplu hatıra fotoğrafı çekildi. Fotoğraf çekiminden sonra Türk Halk Müziği Sanatçısı CHP Muğla Milletvekili Tolga Çandar’ın sahne aldı. Yöreler Renkler Festivali her akşam farklı bir yöre konseptiyle devam edecek. Festival 20 Eylül Cumartesi Rusya Gecesi ile son bulacak.