Muratpaşa Belediyesi’nin Antalya Yörükler Derneği ve Akdeniz Üniversitesi Yörük Kültürü Araştırma ve Uygulama Merkezi (YÖRKAM)işbirliğiyle gerçekleştireceği 2’nci Ulusal Yörük Türkmen Çalıştayı’nda fotoğraflar, türküler ve yaylı çalgıların atası ‘Iklığ’ hakkındaki sunumla Yörük Kültürü yeniden yaşatılacak. 

Muratpaşa Belediyesi’nin bu yıl 2’incisinin gerçekleştireceği çalıştay, Türkiye’nin dört bir yanından 300 Yörük ve Türkmen derneğinin temsilcileri ve akademisyenlerin katılımıyla 24 – 26 Şubat tarihlerinde toplanacak.

Antalya Yörükler Derneği ve YÖRKAM işbirliğiyle düzenlenecek çalıştay, 24 Şubat Cuma, saat 14.00’de ‘Yörük Fotoğrafları Sergisi’nin açılışıyla başlayacak Sergi, Zeki Oğuz, Bayram Kabadayı ve Latif Çağır’ın 120 civarında fotoğrafından oluşuyor.

Çalıştayın düzenleneceği Crowne Plaza Otel’de açılacak sergide Zeki Oğuz’un fotoğraflarıyla halen göçer yaşamını sürdüren Sarıkeçili Yörüklerinin yaşamlarından kesitler sunulurken Bayram Kabadayı’nın çalışmalarında ise günümüz Anadolu ve Yörük kültüründen parçalar yansıtıyor. Latif Çağır’ın fotoğrafları ise Yörüklerin kıyafetlerinden kullandıkları aletlere bir seçki sunuyor.

2’nci Ulusal Yörük Türkmen Çalıştayı, sergi açılışının ardından açılış konuşmalarıyla devam edecek. Üç oturum halinde düzenlenecek çalıştayda Cumartesi akşamı ise Başkal, Çağlar Yağız ve Emel Örgün’ün Yörük türkülerini seslendireceği Yörük Gecesi düzenlenecek. Çalıştayın 3’üncü ve son gününde antropolog-yazar Himmet Cansız’ın sunumuyla Emin Kök’ün icracı olarak yer alacağı oturumda yaylı çalgılarını atası ‘Iklığ’ anlatılacak.