Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal, Yörüklerin izinde 4 yıldır fotoğraf projesini sürdüren Mustafa Gümüş’ün ziyaretinde, “Gümüş’ün fotoğraflarına baktığımızda Yörük kültürün hoşgörü, barış, kardeşlik, doğaya saygı gibi niteliklerini de okuyabiliriz” dedi.

Fotoğraf çalışmalarını Antalya’da sürdüren ve bugüne dek 5 kişisel sergi açan, 2 karma sergide fotoğrafları yer alan 36 yaşındaki sanatçı Mustafa Gümüş, Başkan Uysal’ı ziyaret etti. 2012 yılı sonunda başladığı Yörükler üzerine çalışmasını aralıksız sürdüren Gümüş, Yörüklerin izinde çektiği fotoğraflardan oluşan bir seçkiyi Başkan Uysal’a hediye etti.

Fotoğrafları hizmet binasında en güzel noktaya asacaklarını belirten Başkan Uysal, “Yörük kültürü kadim bir kültürdür. Bizim milletimize özgüdür ama dünyaya ışık tutacak bir değerler sistemini içinde barındırır. Bu haliyle de bir insanlık yoludur” diye konuştu.

Gümüş’ün Yörüklerin izinde 4 yıldır devam ettirdiği fotoğraf projesinin aynı zamanda Yörükler üzerine bir kültürel antropoloji çalışması olarak da değerlendirebileceğini belirten Başkan Uysal, “Gümüş’ün fotoğraflarına dikkatle baktığımızda Yörük kültürün hoşgörü, barış, kardeşlik, doğaya saygı gibi niteliklerini de okuyabiliriz” dedi.