Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Prof. Dr. Mustafa Akaydın, uzun süren ilçe ve köy ziyaretlerinin ardından kent merkezinde de vatandaşlarla bir araya gelmeye başladı. Kent merkezindeki ilk ziyaretini Zeytinköy olarak bilinen Yeşildere Mahallesi’ne yapan Akaydın, daha sonra Ermenek ve Konuksever mahallelerinde halkla buluştu. Şirinyalı’daki semt pazarına da uğrayan Akaydın, esnafa ‘hayırlı işler’ dileğinde bulundu. Gittiği her yerde vatandaşların sevgi gösterisiyle karşılaşan Akaydın, hatıra fotoğrafı çektirmek isteyenleri de kırmadı. 
Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Akaydın, Zeytinköy’e yaptığı konuşmada, Antalya’nın gözü en tok insanlarının bu mahallede yaşadığını belirterek, “Çok cana yakınsınız, geçim zorluklarına rağmen yüzlerinizden gülücük eksik olmuyor. Sizleri hep örnek veriyor ve sizlerle gurur duyuyorum” dedi. Muratpaşa ve Konyaaltı’yla övündüklerini ifade eden Akaydın, ancak özellikle Muratpaşa’daki bazı mahallelerin sahilin nimetlerini henüz kucaklayamadığını kaydetti.
5 yılda borçların yarısını ödemelerinin yanı sıra 700 milyon liralık da yatırım yaptıklarını dile getiren Akaydın, kanalizasyon bağlantısını da yüzde 92’ye çıkardıklarını anlattı. Çoğunluğu bu bölgeye olmak üzere 45 kilometre yağmur suyu drenaj hattı inşa ettiklerini anlatan Akaydın, “Artık her yağmur yağdığında sel sularıyla karşılaşmıyorsunuz. Antalya tarihinin en büyük asfaltlamasını yaptık. Antalya’nın içme suyu şebekesi 800
Antalya’yı yeni bir belediyecilik anlayışı beklediğini anlatan Akaydın, halka dokunan yatırımları çok önemsediğini söyledi. Akaydın, “Günde 33 bin çocuğumuza süt dağıtıyoruz. 5 bin 500 çocuğa kahvaltı veriyoruz. Sanayi çıraklarımızı barındırıyor, yedirip içiriyor, kültür eğitimi veriyoruz. Hasta ve hasta yakınlarına bakımevi açtık. Üniversite öğrencilerine yurt yaptık. İlk kreşimizi yaptık.  Evde bakım hizmetimiz devam ediyor. 2,5 milyon vatandaşımıza sıcak aş götürdük. İnsana dokunan sayısız projemiz var.” 
Rant projeleriyle övünmediklerin belirten Akaydın, şöyle konuştu: “Biz belediyecilikte yandaş zengin etmedik, candaşa hizmet götürmeye çalıştık. Oğullarını, yeğenlerini, damatlarını, dünürlerini değil, halkını zengin etmeye çalışan insanları sandıktan çıkarmanız gerekiyor. Size karşı bir mahcubiyetim var. Bu bölgedeki belediye hisselerinin üzerinde haciz olduğu için tapuları veremiyoruz. Bu haciz benim dönemimde olmadı. Bu borçları ben edinmedim. Ama ben kaldırmayı başaramadım. Mahkeme 10 gün sonra bu konuda kararını verecek. Ben de sizin gibi heyecanla bekliyorum. Tapular sizin annenizin ak sütü gibi hakkınız. Bana inanın, güvenin.”dedi