Antalya’nın Aksu ilçesinde alkollü içecek satan bir iş merkezinden yaklaşık 16 bin TL değerinde ürün çaldıkları iddia edilen 3 çocuk yakalandı.

Edinilen bilgiye göre, Aksu İlçe Emniyet Müdürlüğüne müracaat eden E.D, Aksu ilçesi Cihadiye Mahallesi’nde sorumlusu olduğu tarım ürünleri satan şirkete geldiğinde değişik markalardaki şarap ürünlerinin miktarının yarıya inmiş olduğunu fark etti. İşyerinde bulunan 7 adet güvenlik kamerasından 2’sinin kırık olduğunu da fark eden E.D, kameraların geriye dönük kayıtlarını mercek altına aldı. Kayıtları inceleyen E.D, 27 Ocak ve 31 Ocak tarihlerinde üzerlerinde kapüşonlu giysi olan tanımadığı 3 erkek şahsın koli halinde bulunan ürünleri tuvalet penceresinden çıkarmak suretiyle çaldıklarını gördü.

16 bin TL maddi zarara uğradı

Yaklaşık 16 bin TL maddi zararının olduğunu beyan ederek davacı ve şikayetçi olan E.D’nin şikaketi üzerine, İlçe Emniyet Müdürlüğü görevlileri tarafından işlem başlatıldı. Yapılan inceleme doğrultusunda çaldıkları şarapları satmaya çalışan suça sürüklenen çocuklar Y.G, M.Ş. ve Ö.F.D. yakalanarak Çocuk Şube Müdürlüğüne teslim edildi. Haklarında hazırlanan tahkikat evrakları ile birlikte adli makamlara sevk edilen suça sürüklenen çocuklardan M.Ş. ve Ö.F.D. adli kontrol kararı ile serbest bırakıldı. Y.G. ise tutuklanarak cezaevine gönderildi.