Antalya’da 1 hafta önce açılan kuyumcu dükkanına 35 gram ağırlığında sahte bilezik sattığı iddia edilen genç kız yakalandı.

Edinilen bilgiye göre, olay dün saat 13.40 sıralarında Muratpaşa ilçesi Konyaaltı Caddesi üzerinde bir hafta önce açılan kuyumcuda meydana geldi. Murat Yıldırım’ın kuyumcu dükkanına gelen Ö.G., "Nişanlımdan ayrıldım, o yüzden bileziğimi satmak istiyorum" dedi. Altın taşına bileziği sürten Yıldırım, taşa altın renginin verildiğini görmesinin ardından, bir de atölyede inceletmek istedi. Atölyede de yaklaşık yarım saatlik bir işlemden geçen 22 ayar altın bileziğin sahte olmadığı bilgisini alan kuyumcu, 35 gram ağırlığındaki altın için genç kadına 4 bin 300 lira para ödedi. Genç kadın da parasını alarak dükkandan çıktı.

Bir müddet sonra ise bileziği satmak için toptancıya gönderen Yıldırım, toptancıdan gelen ’sahte’ sözüyle şoka uğradı ve durumu hemen polise bildirdi. Olay yerine gelen polis, kuyumcudaki güvenlik kameralarını inceleyerek genç kadının yakalanması için çalışma başlattı.

Polis, yapılan araştırma sonucunda bileziği satan Ö.G.’yi yakaladı. Sağlık kontrolü sonrasında ifade işlemi tamamlanan Ö.G. adliyeye sevk edildi.

Öte yandan, Ö.G.’nin pazarlık esnasında saklamak amacıyla sürekli yüzünü siler gibi yaptığı görüntülere yansıdı.