Antalya’da dün geceden bu yana etkili olan sağanak yağışın ardından su basan evlerde tahliye devam ediyor. Evi su basan vatandaş yağışın şiddetini ise, "İçerisi yaklaşık 75 santimetre su doldu. Televizyonum suyun üzerinde yüzüyordu" sözleriyle anlattı.

Antalya’da özellikle kent merkezinde etkili olan yağmur hem araç sürücülerine hem de ev sahiplerine zor anlar yaşattı. Yağmur sebebiyle bazı yollarda göçükler oluşurken, bazı mahallelerde ise evlerin bodrum katlarını su bastı. Son 24 saat içinde metrekareye 149 kilogram yağışın düştüğü kent merkezinde, Güzeloba Mahallesi 2361 Sokaktaki Kültür Kent Sitesi’nde bulunan evleri de su bastı. Apartmanların bodrum katında gece saatlerinde baskına yakalanan vatandaşlar, kendi imkanlarıyla suyu tahliye edemeyince itfaiye ve belediye ekiplerinden yardım istedi. 2’si kullanılmayan 3 daire su içerisinde kaldı. Eşyalı olan dairenin içerisinde beyaz eşya, koltuklar, yataklar ve diğer eşyaları kullanılamaz hale geldi. Sabah erken saatlerde bölgeye gelen Antalya Büyükşehir Belediyesi itfaiye ekipleri ile Muratpaşa Belediyesi ekiplerinin evlerin içerisindeki suyu tahliye çalışmaları sürüyor.

Evini bugüne kadar 4 kez su bastığını söyleyen 2 çocuk babası Turgut Fadıl Rolas, yaklaşık 9 bin liralık bir zararının olduğunu belirterek, "İçerisi yaklaşık 75 santim su doldu. Baktığımda televizyonum yüzüyordu. Eşyalar kurtardıklarımı kurtardım, kurtaramadıklarım çöp oldu. Çocuklarım üst katta mahsur kaldı. Saat 10’a kadar çıkamıyorduk, çizme gelince çıktık. İtfaiye ve Muratpaşa Belediyesine haber verdik. Her sene böyle oluyor. Eşyalarım çöp oldu" diyerek yetkililerden yardım talep etti.

Öte yandan Meteoroloji 4. Bölge Müdürlüğü, yağışlı havanın Cuma günü kenti terk edeceğini tahmin edildiğini bildirdi.