Vatandaşın ihtiyaç duyduğu birçok acil numaradan yardım ve kurtarma hizmeti veren birimlerin artık yalnızca “112” yi arayarak yardım almasını öngören 112 Acil Çağrı Projesi tanıtımı Cumhuriyet Meydanı’nda yapıldı.
Avrupa Birliği tarafından 2009 yılında 11 Şubat tarihinin 112 Acil Çağrı Günü olarak  ilan edilmesi sebebiyle Burdur'da faaliyetlerine başlayan Acil Çağrı Merkezi’nin tanıtımını Burdur Vali Yardımcısı Bahir Altunkaya yaptı.
Çeşitli okullardan gelen öğrencilere 112 Çağrı Merkezi’nin çalışmalarının anlatılmasının ardından “112 Acil Her Durumda Tek Numara” sloganıyla hazırlanan çeşitli broşürler ve tanıtım materyalleri dağıtıldı.
Tanıtım organizasyonuna Vali Nurettin Yılmaz’ın yanı sıra Garnizon Komutanı Albay Sait Koca, Belediye Başkanı  Sebahattin Akkaya ve il protokolü katıldı. 
Projenin Burdur Koordinasyonunu yürüten Vali Yardımcısı Bahir Altunkaya tanıtım toplantısında yaptığı konuşmada Avrupa Birliği tarafından 2009 yılında 11 Şubat tarihinin 112 Acil Çağrı Günü olarak  ilan edilmesi sebebiyle ilimizde faaliyetlerine başlayan Acil Çağrı Merkezi’nin tanıtımını bugün yapmayı uygun bulduklarını kaydetti.
Daha önce kısmi olarak çalışmalarına başlayan 112 Acil Çağrı Merkezi’nin bugün Burdur Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü, İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü, İl Emniyet Müdürlüğü, İl Jandarma Komutanlığı, İl Sağlık Müdürlüğü Hızır Acil gibi vatandaşın ihtiyaç duyduğu birçok acil numaralardan yardım ve kurtarma hizmeti veren birimlerin artık yalnızca “112” yi arayarak yardım alabileceklerini vurguladı.
Türkiye’de alo AFAD, Alo Emniyet, Alo Karayolu gibi birçok acil yardım numarası olduğunu bu numaraların hepsi bilinse bile uygulamada koordinasyonda sıkıntılar yaşandığını dile getiren Altunkaya, bütün bu acil yardımların tek bir merkezden yönetilmesinin hem çabukluk hem de koordinasyon açısından faydalı olduğunu ve bu amaçla ilk etapta yalnızca 5 birimi bir araya getirdiklerini  dile getirdi. Altunkaya, 110, 112, 122 Acil Çağrı numaralarının  112 Acil Çağrı Merkezine yönlendirildiğini, 155, 156, 177, 158 vb. acil çağrı numaralarının ise halen devam ettiğini söyleyerek İlçeler hariç il merkezine gelen 110 (yangın ihbar) aramalarının da 112 Acil Çağrı Merkezinden karşılandığını vurguladı.
2008 yılı Yatırım Yılı Programına göre Acil Çağrı Sisteminin tek bir kod altında (112) toplanmasının yasal alt yapısı oluşturulduğunu ifade eden Altunkaya AB’ye uyum çerçevesinde de bütün acil çağrıların bu numaradan yönetileceğini sözlerine ekledi.
Vali Nurettin Yılmaz, yaptığı konuşmada üzerinde durulması gereken en önemli konunun acil çağrı hizmeti veren birimlerin amaç dışı kullanımı olduğunu vurgulayarak hizmet veren ekiplerin belirli sayıda olduğunu ve mümkün olduğunca amaç doğrultusunda yardım talebi konusunda hassas olunması gerektiğini söyledi.
Burdur’da özellikle Hızır Acil biriminde başarılı ve hızlı çalışmalar yürütüldüğünü dile getiren Vali Yılmaz, gelen yardım çağrılarına hızlı müdahale konusunda % 98’lik bir başarı yakalandığını aynı zamanda AFAD, emniyet, jandarma ve itfaiyenin de yine başarılı çalışmalara imza attığını kaydetti. Vali Yılmaz, Burdur 'da Acil yardım konusunda kurumların ulaştığı bu seviyeye 112 Acil Çağrı Merkezi ile koordinasyonun da eklenmesiyle çok daha başarılı çalışmalar yürütüleceğine inandıklarını dile getirdi.
Vali Yılmaz ayrıca Antalya Isparta yolu üzerinde bulunan  Karacaören Barajı bölgesinde 112 acil yardım istasyonu  kurulduğunu Bölge Trafik istasyonu kurulması ile ilgili de çalışmaların devam ettiğini ifade etti ve Acil Çağrı Merkezi’ne destek veren birimlere ve görev alan personele de teşekkür ederek sözlerini noktaladı.
Vali Yılmaz ve Beraberindeki heyet daha sonra 112 Acil Çağrı Merkezi’ni gezerek yetkililerden bilgi aldı.