Burdur Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü tarafından yaptırılan Gazi Atatürk Stadı Çim Yüzeyli Yürüyüş Pisti’nin basın açıklamasını gerçekleştirmek ve aynı zamanda stad etrafındaki set duvarın yıkımını vatandaşlarla paylaşmak amacıyla bir organizasyon yapıldı.
Organizasyona Vali Nurettin Yılmaz, İlimiz Milletvekili Bayram Özçelik, Belediye Başkanı Sebahattin Akkaya, İl Emniyet Müdürü Abdülkerim Polat, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Ahmet Sancar, Çevre ve Şehircilik İl Müdürü  Mustafa Saraç, görevli personel ve gazeteciler katıldı.
Yüzme Havuzu Eylülde Gençlik Merkezi Mayısta açılıyor
Kapalı Yüzme Havuzu ve Gençlik Merkezi inşaatının önemli ölçüde bittiğini dile getiren Vali Nuretin Yılmaz, Gençlik Merkezi’nin bu sene Nisan-  Mayıs  aylarında ,Yüzme Havuzu’nun ise  Ağustos-Eylül aylarında hizmete gireceğini  ifade etti.
Vali Yılmaz sözlerine şöyle devam etti: “ bu inşaatlarımız devam ederken 50 yıl önce yapılan vatandaşlarımızın da şikayetçi olduğu bu duvarın yıkımına arkadaşlarımız başladı. Duvarın yıkılması ile tesislerimiz ortaya çıkacak ve caddede oluşan bu çirkin görüntü de ortadan kalkmış olacak. Duvarın yıkılmasının ardından arkadaşlarımız panel çit yapacaklar. İnşallah tesislerimiz sporcu kardeşlerimize antrenman aşamasında faydalı olur. Bu arada yolun karşısında bulunan Kapalı Spor Salonumuz buraya sığmadı. Vekilimizin de gayreti ile spor salonu yapımı için çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Şeker Fabrikası alanından bir yer ayarlamaya çalışıyoruz. Onun da ihalesi bu arada devam edecek ihalenin tamamlanmasının ardından  yeni arsamızda salonun da yapımına başlanacak. Ayrıca hem Yüzme Havuzu hem de Gençlik Merkez inşaatlarımızda olduğu gibi ihale süreci başlayacak arsanın tahsisinin ardından ihalenin de tamamlanmasıyla hızlı bir şekilde Kapalı Spor Salonumuzu da Burdurluların hizmetine sunacağız.  Kapalı Spor Salonu’nu da kısa sürede tamamlamayı hedefliyoruz.”
Öte yandan yapımına 3 Ekim 2013 tarihinde başlanan Gazi Atatürk Stadı’na Çim Yüzeyli Yürüyüş pisti yapılma çalışması da Ocak 2014 yılında tamamlanarak hizmete açıldı. Yürüyüş pisti 350 Bin TL’ye mal oldu.