Açılışa Vali Nurettin Yılmaz’ın eşi Hatice Yılmaz Vali Yardımcısı Hayri Sandıkçı , Ak parti İl Başkanı İbrahim Ekici, İl milli eğitim Müdürü İsmail Çetin, İl kültür ve Turizm Müdürü Mehmet Tanır,Şube Müdürleri,okul müdürleri,öğretmenler,öğrenciler ve misafirler katıldı.
Açılış öncesi bölüm öğrencileri bir gösteri gerçekleştirdi. Gösterinin ardından açılan sergide Kız Teknik ve Meslek Lisesi öğrencileri tarafından üretilen oyuncaklar katılımcıların beğenisine sunuldu.
Burdur Kız Teknik ve Meslek Lisesi Okul Müdürü Hatice Uyanık, sergilenen eserlerle ilgili davetlilere bilgi verdi. Uyanık, “Çocuk gelişimi öğrencilerimiz 0-5 yaş çocuk gurubunu temsil etmesi gereği her zaman çocuğun ilgisini çekecek ürünler tasarladılar, çocuk davranışları üzerinde çalıştılar. Aile ve anaokullarına sürekli yapılan ziyaretlerde çocukların ilgisini çekebilecek ürünler ortaya koymaya çalıştılar. El emeği ile yapılan oyuncaklar fabrikasyon oyuncaklardan daha çok çocukların ilgisini çekiyor. Öğrencilerimizin sergilerindeki oyuncaklar hem eğitici hem de kolay bulunabilir malzemelerden yapıldı. Sergimiz ay sonuna kadar açık olacaktır.” dedi
 Vali Nurettin Yılmaz'ın eşi Hatice Yılmaz, kendi imkanları ile gerçekleştirdikleri bu projeden dolayı sergide emeği geçen öğretmen ve öğrencilerin çalışmalarından dolayı kutladı.