Üniversitemiz İstiklal yerleşkesinde bulunan Eğitim Fakültesi ve Fen-Edebiyat Fakültesi arasında olan bölge Eğitim Fakültesi Fen Bilgisi Öğretmenliği öğrencileri ile Fen-Edebiyat Fakültesi Fen Bilgisi Öğretmenliği öğrencileri tarafından çiçeklendi.

Rektör Prof. Dr. Mustafa SAATCI’nın ilk fidanı dikmesiyle başlayan çiçek dikme gününde Genel Sekreter Yusuf ALTINDAL, fakülte dekanları, öğrenciler ve basın mensupları da yer aldı.

Ladin ve minyatür gül gibi yaklaşık 200’e yakın çiçeğin öğrenciler tarafından gönüllü dikildiğini belirten Rektör SAATCI, “Yeni yapılanan istiklal yerleşkesinde binalar hızla gelişiyor. Binaların çevresini yeşillendirmek, güzelleştirmek de gerekiyor. Birimlerimizin çalışmalarının yanı sıra öğrencilerinde gönüllü olarak fakültelerini çiçeklendirmek istemeleri bizleri mutlu ediyor. Etrafımız gül bahçesi gibi oldu. İlerleyen zamanlarda kekik, nane ve adaçayı gibi aromatik bitkilerin de dikimi gerçekleşecek ve öğrenciler kendi diktikleri bitkilerden çaylarını içebilecekler” dedi.

Çiçeklerin dikilmesinin ardından Rektör SAATCI öğrenciler ile birlikte fotoğraf çekildi ve onlarla birlikte sohbet etti.

 Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi Basın