Servisleri gezerek vatandaşlarla sohbet eden Vali Nurettin Yılmaz, burada yetkililerden ve SGK il Müdürü Selim Yurtseven’den bilgi aldı.
Yurtseven, Sgk Genel Müdürlüğü tarafından 28 Ağustos 2012 tarihinde ihaleye çıkıldığını ve söz konusu işin; 06 Kasım 2012 tarihinde yapılan sözleşmeyle 1.7 Milyon TL Bedel üzerinden yüklenici firmaya bırakıldığını dile getirerek onarım ve güçlendirmesi yapılan binada 06 Şubat 2014 tarihi itibariyle vatandaşlara hizmet verilmeye başlanıldığını söyledi. Yurtseven,  Hizmete açılan binanın son otuz yılın en son teknolojisine sahip olduğunu ve  en güncel donanım ve sistemlerle donatıldığını sözlerine ekledi.
Vali Yılmaz, günümüzde teknolojinin insan hayatını kolaylaştıracak şekilde kullanılmasının önemine değinerek bu anlamda SGK binasında oluşturulan sistemin hem kolaylık hem de hızlı hizmet sunabilme anlamında Burdur halkına hayırlı olmasını diledi.
SGK İl Binası’nda ypılan değişiklikler şöyle;
·         Engelli vatandaşlarımızın kolayca giriş yapabilmeleri için Engelli Giriş merdiveni kuruldu. Yine Engelli vatandaşlarımıza yönelik olarak Engelli asansörü ile engelli tuvaletleri yaptırıldı.
·         Dosya ve evrakların muhafaza edildiği eski raf ve dolapların yerine daha modern daha kullanışlı olan Compact Arşiv sistemi kuruldu.
·         Vatandaşların işlemlerini belli bir düzen içerisinde yapması için Sıramatik Ekran Konulup, Sıra beklerken ayakta kalmamaları için bekleme koltukları kuruldu.
·         Merkezi Havalandırma ve Isıtma sistemleri ile ses sistemi kurularak vatandaşlarımızın  daha rahat bir ortamda  hizmet alması sağlandı.
·         Binada verilecek Konferans, Seminer ve toplantılar için modern ses ve görüntü sistemlerine sahip Konferans Salonu oluşturuldu.
·         Binadaki tüm memur masa ve sandalyeleri yenilendi.
·         İşlem yaptırmak için bekleyen Vatandaşların bilgilendirilmesi ve bilinçlendirilmesi için LCD ekran Televizyonlar kurularak; Kurum tarafından verilen hizmetler ile vatandaşların Sosyal Güvenlik Yönünden sahip olduğu hak ve yükümlülükler görsel olarak vatandaşlara aktarılıyor.