Vatandaşlarına yeterli sağlık hizmeti veremeyen ülkelerin gelişmişliğinden söz etmek mümkün değildir. Yaşadığımız çağdaş dünyada ülkelerin yaşamsal öncelikleri arasında olan sağlık, insanların mutlu ve rahat bir yaşam sürmesinin vazgeçilmez ve en temel şartıdır. Güçlü bir geleceğe ancak sağlıklı bir toplumla ulaşılabilir.
Etkin ve kaliteli bir sağlık sistemi, nitelikli bir toplumun en önemli şartıdır. “Önce insan” anlayışının benimsendiği günümüzde, herkesin kaliteli sağlık hizmetlerinden yararlanması büyük önem taşımaktadır.
Bununla birlikte Büyük Önder Atatürk'ün "Beni Türk Hekimlerine Emanet Ediniz" diyerek onurlandırdığı doktorlarımız ile tüm sağlık çalışanlarımızın bu anlamlı gününü paylaşmaktan büyük bir onur duyduğumu da belirtmek isterim.
Sağlık çalışanlarının birikimleri ve eğitimleriyle insanları daha uzun ve daha iyi koşullarda yaşatmak, sağlık sorunlarını gidermek için gösterdikleri çabaları takdirle karşılıyoruz. Bu hizmet alanında emeği geçenleri saygıyla anıyor, İnsanı yaşatmayı, insanlığa daha nitelikli bir yaşam sunmayı amaç edinen, bu kutsal, saygın ve onurlu mesleği büyük özveriyle yerine getiren doktorlarımız, hemşirelerimiz, ebelerimiz ve bütün sağlık çalışanlarının “14 Mart Tıp Bayramını” kutluyor, başarılı çalışmalarının devamını diliyorum.