Vergi Rekortmenleri Ödül Töreni, Grand Özeren Otel'de düzenlendi.
Burdur Defterdarlığı tarafından 24. Vergi Haftası sebebiyle düzenlenen törene Burdur Valisi Nurettin Yılmaz, Burdur Milletvekilleri Bayram Özçelik, Hasan Hami Yıldırım ve Ramazan Kerim Özkan, Burdur Garnizon Komutanı Kurmay Albay Ümit Saltaş, Belediye Başkanı Sebahattin Akkaya, Cumhuriyet Başsavcısı Ali Nevzat Açıkgöz, Adalet Komisyonu Başkanı Arif Gümüşsoy, MAKÜ Rektörü Mustafa Saatçi, Vali Yardımcıları Bahir Altunkaya, Hamdullah Suphi Özgödek, Halil Karbuz,oda başkanları, daire müdürleri, iş adamları ve gazeteciler katıldı.
Burdur Defterdarı Ramazan Taşaltın:
Törenin açılış konuşmasını yapan Burdur Defterdarı Ramazan Taşaltın, Gelir İdaresi Başkanlığı’nın en ileri teknolojiyi kullanan kurumlar arasında yer aldığını vurgulayarak  artık mükelleflerin vergi dairelerine gitmeden beyannamelerini gönderebildiklerini , 60 yaşını geçen vatandaşlara talepleri halinde evinde hizmet verildiğini söyledi.
Vergi bilincini geliştirme çalışmalarından da bahseden Taşaltın, “Sosyal medya aracılığı ile vergi bilincinin artarak toplumda yerleştirilmesine çalışılmakta, Vergi Haftası etkinliklerinde bunlar tanıtılmaktadır. Yarının mükellefi olacak gençlere, öğrencilere yönelik kampanya ve etkinlikler artarak sürmektedir” dedi.
Taşaltın iş adamlarına seslenerek  sözlerine şöyle devam etti:  "Siz, biz, ülkenin bütünü bizi birleştiren, uzlaştıran, bir arada tutan, huzur içinde yaşamamızı sağlayan hizmetlere katkı sağlayanlar hizmetin dağıtımını yapanın devleti ve geleceğimizi yaşatmak konusunda hem fikir olduğu çatı ve kavram devlettir. Vergi mükelleflerinin vermeme, devletinde mutlaka alma niyeti ortak buluşma noktası olamaz. Ortak buluşma noktası devlet açısından kamu finansmanının sağlanması, hizmetlerin yapılması, mükellef açısından vergiye gönüllü uyum vergi bilinci vergi ahlakıdır".
Burdur Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Yusuf Keyik:
Keyik  yaptığı konuşmada, Yaklaşık 8 yıldır Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanlığı'nı yürüttüğünü hatırlatarak, “ 8 yıldır Vergi Haftası ile ilgili Şubat ayında kutlamalarını Gelir İdaremiz ile birlikte yapıyoruz. Bu kutlamalar vergi bilincini yaymak adına ilimizde ciddi katkılar sağlıyor. İlkokul öğrencilerimizden tutun, üniversite öğrencilerimize kadar, esnafımız ziyaret ediliyor. Dolayısıyla küçük yaşta verginin ne olduğunu, verginin ne demek olduğunu ve nerelerde kullanıldığını, küçüklerimize şimdiden öğretiliyor. O manada ben Vergi Haftası'nı çok önemsiyorum. Biz TSO olarak bu çalışmaların bizzat içinde oluyoruz. Ben bu zor şartlarda ilk 10 sıralamasına giren Burdur'umuzun aslanlarını ayrı ayrı kutluyorum, teşekkür ediyorum.” dedi.
İlimiz Milletvekilleri:
CHP Burdur Milletvekili Ramazan Kerim Özkan "Burdur'umuzun yüz aklarını bende yürekten kutluyorum" derken,  Ak Parti  Milletvekili Hasan Hami Yıldırım ise vergi gelirlerinin artışından bahsetti.  
Yıldırım, Vergi gelirlerinin Genel bütçenin önceki yıllarda yüzde 80’ini karşılarken bu oranın son on yılda yüzde 88’e çıktığını bunun çok ciddi bir artış olduğunu söyleyerek , “milli gelirimiz arttıkça, üretim arttıkça, çok şükür daha iyi noktalara geliyoruz. Bu artışta üreten iş adamlarımızın büyük katkısı var. Dereceye giren iş adamlarımıza başarılar diliyorum" dedi.  
AK Parti Burdur Milletvekili Bayram Özçelik de, vatandaşa ekmek kazandıran ve ülkemizin ekonomisine katma değer üreten iş adamlarını kutladı.
Burdur 2. Organize Sanayi Bölgesi çalışmalarının Vali Nurettin Yılmaz’ın geldiği günden beri ilk sıraya alması ve bütün arkadaşların çalışmalarıyla önemli bir aşamaya geldiğini vurgulayan Özçelik, ön tahsislerin yapılmasının ardından 3. OSB’nin ihtiyaç haline geleceğini ve çalışmalarının şimdiden başlamasını arzu ettiklerini ifade etti. Özçelik, ilimizin OSB kullanımı açısından 4. bölge olması avantajını kullanması gerektiğini de dile getirdi ve en büyük isteklerinden birinin  ihtisas OSB olduğunu söyleyerek,  “Benim bir düşüncem var. İş adamlarımız bir beyin fırtınası gerçekleştirseler, İhtisas Organize Sanayi'den bir tanesini Burdur'da oluşturabilsek, hangisi olacaksa, o sektör belirlenebilir. Bir an önce İhtisas Organize Sanayi Bölgeleri'nden birini gerçekleştirmemiz lazım" dedi.
Vali Nurettin Yılmaz:
Vergi Rekortmenlerini tebrik eden Burdur Valisi Nurettin Yılmaz da yaptığı konuşmada, "Bugün bir iftihar günüdür, hem kendime hem sizlere sanki okulda iftihar listesine girmiş, karnesini alan öğrencilerin yaşadığı heyecanın içinde görüyorum" dedi.
Organize Sanayi Bölgeleri’nde istihdam sağlayan bütün iş kollarında faaliyet gösteren ve vergi gelirine katkıda bulunan bütün iş adamlarına tek tek teşekkür eden Vali Yılmaz, “ ben geldiğim günden beri söylüyorum bugün de tekrar edeceğim;  biz sizlerin emrindeyiz her zaman, çalışan,üreten, istihdam sağlayan, ekmek veren, Türkiye’nin ürettiği katma değeri artıran sizlerin hizmetindeyiz. Hepinize teşekkür ediyorum.” şeklinde konuştu. 
Konuşmaların ardından Kurumlar Vergisi ve Gelir Vergisi rekortmenlerinin plaketleri verildi. Kurumlar ve Gelir Vergisi'nde ilk 10 sıraya giren rekortmenlere ödülleri protokol tarafından takdim edildi. Toplu fotoğraf çekiminin ardından yemeğe geçildi.
Gecenin ilerleyen saatlerine kadar devam eden tören esnasında masalar birleştirilerek koyu bir sohbet yaşanması da gözlerden kaçmadı.
Burdur'un Vergi rekortmenleri şöyle açıklandı:
Gelir Vergisi Rekortmenleri
1-Adem Sak
2- İbrahim Ethem Demir
3-Lütfü Akçay
4-Hüseyin Özeren
5-Mehmet Demirezen
6-Zeki Çiftçi
7-Cengiz Karatay
8-Bayram Aydın
9-Kenan Şahan
10-Vedat Yıldız
Gelir Vergisi ( G.M.S.İ. )
Rekortmenleri
1-Abdi Özeren
2-Mehmet Ziya Sarı
3- Mehmet Cadıl
4-Sevim Altın
5-Cafer Demirezen
6- Cengiz Yılmaz
7-Hamdi Velicangil
8-Ali Fuat Şengör
9- Ahmet Çelik
10-Nuriye Velicangil
Kurumlar Vergisi Rekortmenleri
1-Portsan Mermer Sanayi Petrol ve Tarım Ürün Nak. A.Ş
2-Teknomer Turizm Tarım Madencilik İnşaat
3-Başarırlar Mermer Sanayi ve Tic LTD Şti
4-Aytaş Akın Mermer Sanayi ve Ticaret A.Ş.
5-Toros Madeni yağlar Nakliyat San.ve Ticaret A.Ş.
6- Yıldız Silah Sanayi ve Ticaret Ltd.Şti
7- Kayhan Ertuğrul Makina Sanayi ve Ticaret A.Ş.
8-Alistone Mermer Makina İnş.Nak.San.ve Tic.Ltd.Şti.
9-Hastel Gıda San.Ve Tic. Ltd.Şti.
10-Vahdet Mermer Makine mad.Nak.San.ve Tic.Ltd.Şti. - Burdur