Büyükşehir Belediyesi Kaynak Geliştirme ve İştirakler Dairesi Başkanlığı’na bağlı Kaleiçi Yat Limanı ve Kaleiçi Şube Müdürlüğü Kaleiçi Yat Limanı’nda deniz dibitemizliği yaptı.  Dalgıçlar; Büyükşehir Belediyesi personeli Suat Turgut ve Akdeniz Üniversitesi Su Ürünleri Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mehmet Gökoğlu, deniz dibinden bir kamyon dolusu oto lastiği ve atık çıkarttı.

KİRLİLİK DOĞAL TEMİZLİĞİ ENGELLİYOR

Yat Limanı’nda deniz dibi temizlik çalışmalarının devam edeceğini söyleyen Büyükşehir Belediyesi Kaynak Geliştirme ve İştirakler Dairesi Başkanı Nuri Nar, “Yat Limanı'na karışan 17 tatlı su kaynağının meydana getirdiği doğal bir sirkülasyon ve temizlik var. Deniz dibinde oluşan atıklar bu sirkülasyonuve doğal temizliği engelliyor. Busirkülasyonundaha sağlıklı çalışmasını sağlamak amacıyla temizlik yaptık. Deniz temizliği konusunda başta tur teknesi sahipleri ve limanı kullanan vatandaşlarımızın duyarlı olmalarını istiyoruz” dedi.

YAT LİMANI KENTİN MİSAFİR ODASI

Dalışa katılan Akdeniz Üniversitesi Su Ürünleri Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mehmet Gökoğlu da, “Kentimizin misafir odası olan yat limanında temizlik çalışması yaptık. Aşağıda su sirkülasyonunu önleyen kirlilik, liman suyunun temiz gözükmesine engel oluyor. Deniz dibinde çok miktarda lastik var. Bir miktarını çıkarabildik. Çalışma devam edecek” diye konuştu.