Demre'nin Çayağzı, Sülüklü, Taşdibi ve Beymelek sahil bandında yuva yaparak yumurtlayan Caretta caretta kaplumbağalarının yuvaları, Demre Kaymakamlığı, Demre Belediyesi, Doğa Koruma ve Milli Parklar 6. Bölge Müdürlüğü ve Antalya'daki Lykia İzcilik ve Doğa Sporları Kulübü Derneği'nce ortaklaşa hazırlanan AB Erasmus Projesi Avrupa Gönüllülük Hizmeti kapsamında gözlemlenecek.

Proje kapsamında 2 ay süresince Demre sahillerindeki Caretta carettaların yumurtlama dönemini gözlemlenecek, yuvaları koruma altına alınacak.   

Veterinerlik öğrencisi Ahmet Berkay Şentürk “Demremizde Caretta Caretta’ların doğal ortamında üreyebilmesi için elimizden geleni yapıyoruz.  Hayvanseverler olarak Demre Belediyesine yapmış olduğu desteklerden dolayı teşekkür ediyoruz” dedi.

Öğrencilerden Kemal Bağlı ve Ali Eren Kızal’da  “Demre Belediyesinin hayvanları korumak adına yapmış olduğu çalışmalardan memnunuz.  Caretta Caretta’ların yumurtlama döneminde zarar görmemesi için yapılan bu etkinliği takdirle karşılıyoruz.” Dediler.

Demre ilçesi sahillerinde Caretta caretta kaplumbağalarının yumurtlamaya başladığını hayvan severler tarafından tespit edilen yuvalarının kafesler ile koruma altına alındığını belirten vatandaşlar  yavruların çıkmasını sabırsızlıkla beklediklerini  belirttiler.