Demre Gökyazı ve Küçükkum Mahalle Muhartaları tarafından organize edilen Yunus Emre Ortaokulu yararına kaynak sağlanması amacıyla tertiplenen ve 15 gündür hazırlıkları süren Demre Deve Güreşi Festivali yağmur nedeniyle iptal edildi.

Demre’de hazırlıkları 15 gündür devam eden ve 150 pehlivan devenin katılımıyla bugün düzenlenmesi planlanan Deve Güreşi Festivali hava muhalefeti sebebiyle iptal oldu.

Türkiye'nin en büyük alanı olarak bilinen Deve Güreşi Sahası’nda 150 pehlivan devenin Yunus Emre Ortaokulu yararına destek amacıyla güreş tutacağı festival yoğun yağış sebebiyle iptal edildi. Okula kaynak sağlanması amacıyla tertiplenen güreşlerde birbirinden ünlü pehlivan develer güreşecekti.

 Meteorolojinin tahminleri sebebiyle festivali iptal etmek zorunda kaldıklarını ifade eden Güreş tertip komitesi, “Yoğun bir şekilde hazırlıklarımızı yaptık. Her şeyi tamamladık. Güzel bir festival olsun istiyorduk. İyi bir hazırlık dönemi geçirdik. Meteorolojiden havanın güreş tarihinde yağmurlu olacağı bilgisini aldık. Maalesef artık yağışlardan dolayı güreşleri yapma şansımız ortadan kalktı. Üzgünüz. Yapmak istiyorduk ama yapamadık. Hayırlısı olsun” açıklaması yapıldı.

Editör: Haber Merkezi