31 Mart Yerel Seçimleri sonrasında Demre Belediye Başkanı seçilen Başkan Av. Okan Kocakaya ve yeni meclis üyeleri ilk meclis toplantısında Belediye Meclis Salonu’nda bir araya geldi. Tüm meclis üyelerinin tam kadro katıldığı meclis toplantısına saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlandı.

Belediye Başkanı Av Okan Kocakaya başkanlığında gerçekleşen ilk meclis toplantısı yaklaşık 1 saat sürdü. Açılış konuşmasını yapan Başkan Okan Kocakaya, “31 Mart Yerel Seçimleri’nin sonuçları ardından ilk meclis toplantımızı hep birlikte yapıyoruz. Oluşan yeni meclisimizin, Demre’mize, ülkemize ve milletimize hayırlı olmasını temenni ediyorum. Hep birlikte bu önümüzdeki 5 yıl içerisinde Demre’ye çok güzel hizmetleri birlikte yapabileceğimizin inancıyla bu meclisi açıyoruz.” dedi.

Demokratik ve şeffaf bir yönetim anlayışıyla Demre Belediyesi’ni birlikte yöneteceklerini ifade eden Başkan Kocakaya, “Memleket aşkım ağır bastığı için çok sevdiğim işimi bırakmak durumunda kaldım, Bizler iYi Parti Grubu olarak Demre halkı için faydalı kararlar almak için büyük gayreti ve hassasiyeti göstereceğiz. Meclisimizde demokrasinin gereği olarak tüm şeffaflığımızla belediyemizi yöneterek, ilçemize, vatandaşlarımıza en iyi ve en güzel şekilde hizmet edeceğiz. ” diye konuştu.

Başkan Kocakaya’nın konuşmasının ardından gündem maddelerinin görüşülmesine geçildi. Toplantıda 10 gündem maddesi değerlendirildi. Yeni dönemin ilk meclisinde başkan vekilleri, kâtip üyeleri, belediye encümen üyeleri, Plan ve Bütçe Komisyonu üyeleri ile belediyeler birlikleri üyeleri seçildi.  

BAŞKAN VEKİLİ ALİ RIZA YATKIN OLDU

Meclis toplantının en önemli gündem maddesi olan başkan vekilliği seçimi sonucunda birinci başkan vekili Ali Rıza Yatkın, ikinci başkan vekili ise Önder Özkal oldu.

Demre Belediyesi’nin meclis toplantılarının her ayın ilk Çarşamba günleri yapılması kararlaştırıldı. Gelecek ay yapılacak olan meclis toplantısının 1 Mayıs resmi tatil olması nedeniyle 8 Mayıs 2019 Çarşamba günü saat 14.00’de yapılması oy birliğiyle kabul edildi.

Seçilen encümen ve komisyon üyeleri ise şöyle;

Kâtip Üyeler (2 yıl süreli):  (Musa Kızı) Gülsüm Cengiz, Veli Sertbaş

Encümen Üyeler  (1 yıl süreli): Halil İbrahim Kayak, Ahmet Gümrükçü

Plan ve Bütçe Komisyonu Üyeleri (1 yıl süreli):   Halil İbrahim Kayak, Ali Rıza Yatkın, Muhammet Tural, Veli Sertbaş, Hasan Kaya

2019 YILI BELEDİYE BİRLİK ÜYELERİ

Akdeniz Belediyeler Birliği Üyeleri (5 yıl süreli):  Ünal Çetinkaya (Asıl Üye),  Ahmet Gümrükçü  (Yedek Üye)

Tarihi Kentler Birliği Üyeleri (5 yıl süreli):   Recep Karatop (Asıl Üye),  Ünal Çetinkaya (Yedek Üye)