Demre Kaymakamlığı öncülüğünde İlçe Emniyet Müdürlüğü ve İlçe Jandarma Komutanlığı ekipleri farklı noktalarda etkinlik düzenledi. İlçe Emniyet Müdürlüğü tarafından Yunus Emre İlkokulu karşısında, İlçe Jandarma Komutanlığı ekipleri tarafından Beymelek Mahallesi İlkokulu karşısında 'Yaya Güvenliğinin Nöbetçisiyiz' etkinliği yapıldı.

Etkinliklere Demre Kaymakamı Onur Şatıroğlu, Belediye Başkanı Okan Kocakaya, Emniyet Müdürü Mehmet Akbulut, Jandarma Komutanı Teğmen Emre Tırpancı, İlçe Milli Eğitim Müdürü Cengiz Coşkun, okul müdürleri, öğretmenler, öğrenciler, trafik ekipleri, jandarma trafik timi ekipleri ve veliler katıldı.

Kaymakam, belediye başkanı ve diğer protokol üyeleri, öğretmen ve öğrencilerle birlikte yaya geçidinden geçtiler. Sürücü ve öğrencilere yaya önceliği broşürleri dağıtıldı.

Kaymakam Onur Şatıroğlu, "ilçemizde sürücülerimiz yaya önceliğine uymaya başladı. Her başlangıcın zorlukları olur. Kurala uymayan, haberdar olmayan sürücülerimiz var. Trafikte öncelik yayaların. Yayalara öncelik vermeyen sürücüler cezaya katlanacak. Tüm sürücülerin bu kurala uymasını istiyoruz. Çünkü her sürücü de aracından inince bir yayadır. Düzenleyeceğimiz farkındalık etkinliklerle bu duyarlılığı geliştireceğiz" dedi.