Her gün yüzlerce turistin ziyaret ettiği Noel Baba Kilisesi, (Aziz (St.) Nikolas Anıt Müzesi) ve Myra Antik Kenti ziyaretleri için Demre ilçesine gelen Rus kafileden ayrılan şahıs bir süre sonra kayboldu. Kiliseden 1,5 kilometre uzaklıkta esnaflara kaybolduğunu anlatmaya çalışan Türkçe bilmeyen turist ile yabancı dil bilmeyen esnaf arasındaki esprili diyaloglar sosyal medya kanallarına yüklenince beğeni ve paylaşımlar ile fenomen oldu.


Demre ilçesinde hırdavat malzemeleri ticareti yapan Yalçın Parmaksız ve arkadaşı Fatih Temel sohbet ederken işyerine gelen Rus turist kaybolduğunu anlatmaya çalıştığını yabancı dil bilmedikleri halde Türk misafirperverliğini gösterdiklerini belirttiler.


Fatih Temel; “Arkadaşımla işyerinde vakit geçirirken, kapıda birden bir turist belirdi. Yolunu kaybetmiş, Noel baba kilisesini ziyaret sonrası otobüs ararken buralara kadar gelmiş. Biraz zor oldu ama derdini anladık, aracımıza aldık. Otobüsünü bulmak için Noel baba kilisesine götürdük. Orada otobüsünü bulmak için epey uğraştık, hatta tur hosteslerimden azar bile işittik. ‘Bu kadının sizde ne işi var’ diye. Sonra eşiyle buluşturduk yolcu ettik.” Dedi.


İşyeri sahibi Yalçın Parmaksız ise, “Demre ilçesinde esnafım, yolunu kaybetmiş bir turist dükkânımıza geldi. Biz de elimizden geldiğince yardımcı olmaya çalıştık. Turizm otelcilik mezunuyum, yabancı dil bilmem gerekirken, bunun eksikliğini dün bir kez daha hissetmiş oldum, ama elimizden geldiği kadar yardımcı olmaya çalıştık.  Keyifli bir şekilde otobüsüne ulaştırdık. Bir kez daha böyle bir şeyle karşılaşsak yine yardımcı oluruz.” Dedi