Azerbaycan'ın tam kapsamlı ilk medya takip şirketini hayata geçiren Medya Takip Merkezi (MTM), gerçekleştirdiği araştırmayla Azerbaycan’da en popüler olan Türk takımlarını belirledi.  Türkiye'deki spor kulüplerini yakından takip eden Azerbaycan medyası, Ocak ayında en çok sarı-kırmızılı ekibin haberlerine yer verirken, Azeriler'in en fazla ilgi gösterdiği 2. kulüp ise Fenerbahçe oldu.                                    

İki takımın Süper Lig’deki nefes kesen şampiyonluk yarışı, Azerbaycan’da da ilgiyle izleniyor. Yaptığı flaş transferlerle Azeri futbolseverleri de heyecanlandıran sarı-kırmızılılar, Azerbaycan medyasında büyük ilgi görürken, 1.845 yazı ve haber ile en popüler Türk kulübü oldu. 

Şampiyonluk yarışında kıyasıya mücadele eden Fenerbahçe, Azerbaycan medyasında Galatasaray’dan sonra en çok konuşulan takımlar arasında ikinci sırada yer aldı. Fenerbahçe,1.055 adet yazı ve habere konu edildi. 

Ocak ayında Fenerbahçe Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım’ın hapis cezasının onaylanması Azerbaycan medyasında da büyük yankı uyandırırken, Azerbaycan’da yaşayan Fenerbahçe taraftarlarını endişelendirdi. Türkiye’de yaşanan olayları yakından takip eden Azeri medyası, Fenerbahçe ile ilgili çıkan transfer haberlerine de geniş yer verdi. 

Galatasaray ve Fenerbahçe’yi, ligin şampiyonluk yarışındaki iddialı takımlarından Beşiktaş takip etti. Siyah-beyazlılar 913 haber ve yazı ile üçüncü sırada yer alırken; olaylı Kasımpaşa maçının tekrarlanacağının açıklanması, Azerbaycan’da da ses getirdi.  Siyah beyazlı ekibin Ronaldinho ısrarı ve Beşiktaş’ın Onursal Başkanı Süleyman Seba’nın rahatsızlanarak hastaneye kaldırılması da, Ocak ayında en çok konuşulan konular arasında yer aldı. Beşiktaş’ı 311 haber ile Medical Park Antalyaspor, 300 haber ile de Çaykur Rizespor takip ettiler.

OCAK AYINDA EN ÇOK KONUŞULAN SPOR KULÜPLERİ

Spor kulübü

Haber sayısı

GALATASARAY A.Ş.

1.845

FENERBAHÇE A.Ş.

1.055

BEŞİKTAŞ A.Ş.

  913

MEDİCAL PARK ANTALYASPOR

  311

ÇAYKUR RİZESPOR A.Ş.

 300

 Veriler, MTM Medya Takip Merkezi tarafından Ocak 2014'de 200'ü aşkın gazete ve dergide yaptığı basın haber takibi sonuçlarından derlenmiştir.