Japonya’da 11 Mart 2011’de meydana gelen 9 şiddetindeki depremi, depremin ardından yaşanan ve 20 bin kişinin öldüğü tsunami felaketini, Arap baharını, Libya savaşını, Kaddafi ve 2 oğlunun göstericiler tarafından öldürüleceğini aylar önceden tahmin eden Medyum Kağan bu kezde Venezuela Devlet Başkanı Hugo Chavez’in öleceğini 2 ay önceden tahmin etmişti.

 

Medyum Kağan 2013 öngörülerine ilişkin olarak, 2 Ocak 2013 tarihinde ‘’Venezuela Devlet Başkanı Chavez, kansere yenik düşüp, ölebilir.’’ Demiş ve bu öngörüsünü aynı tarihte kendi internet sitesinden yayınlamıştı. Medyum Kağan’ın takipçileri tarafından sosyal paylaşım sitelerinde de paylaşılan bu öngörüden tam 2 ay sonra  (6 Mart 2013) Medyum Kağan’ın öngörüsü gerçekleşti ve Chavez tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybetti.

 1999 Yılından beri Venezuela Devlet Başkanı olan Hugo Chavez, Amerika’ya karşı sert çıkışlarıyla tanınan bir liderdi. 58 Yaşındaki Chavez 6 Mart 2013 Çarşamba günü yerel saatle 16:25’te hayatını kaybetti. Halkı tarafından kahraman olarak görülen Chavez, 2012 yılının Ekim ayında 3. kez yeniden seçilmişti. Chavez, Küba'da tedavi görmesi sebebiyle 10 Ocak'ta gerçekleştirilen yemin törenine katılamamıştı. Chavez'in yemin edip göreve başlaması için sağlığının düzelmesi bekleniyordu.