Marka sayfalarının Facebook için önemine sadece şirketin gelirlerinin %84′ünü reklamların oluşturduğu bilgisinden şahit olabiliriz.

Marka sayfalarını açtıktan sonra onlara reklam vermeleri için özel alanlar yaratan Facebook, sıklıkla yenilediği servisleri ile markaları daha verimli bir hizmet sunmayı amaçlıyor ve dolaylı olarak onları daha çok para harcamaya teşvik ediyor.

Facebook sayfalarının Aralık ayında 13 milyona ulaştığı duyurulmuştu. O süreçten bu yana geçen üç aylık süreçte, marka sayfası sayısı ciddi bir artış yaşayarak 15 milyona ulaştı.

Facebook’un KOBİ’lerden sorumlu yöneticisi Dany Levy tarafından bir etkinlikte paylaşılan 15 milyon rakamı sosyal ağın kısa sürede marka sayfası bakımından yaşadığı nüfus artışını gözler önüne seriyor.

Ancak hemen belirtelim 15 milyon sayfanın tamamı markalara ait değil. Zira her kullanıcı ücretsiz olarak kolayca sosyal ağda sayfa açabiliyor. Yüzdesini tahmin edemesek de 15 milyon sayfanın hatrı sayılır bir bölümünün ilgi alanları için açılan sayfalar olduğunu söyleyebiliriz.

Levy ayrıca Facebook’un Sayfa Yöneticisi uygulamasının 8 milyon kişi tarafından kullanıldığı bilgisini de paylaştı. 2012′nin ilk yarısında iPhone için yayınlanan uygulama yıl başı itibariyleAndroid kullanıcılarına da sunulmuştu.

Facebook ekonomisinin omurgasını marka sayfaları oluşturuyor. Sosyal ağ henüz son kullanıcıya sunduğu ücretli servislerden istediği verimi almayı başaramazken, reklam gelecekte de en büyük gelir kalemi olmaya devam edecek. Zira son dönemde atılan adımlar ve Atlas satın alımı Facebook’un asıl parayı gelecekte kurulacak reklam platformu ve sosyal arama motoru gibi servislerden kazanmayı planladığını gösteriyor.

Sosyal Medya