Geçtiğimiz günlerde tanıtılan Samsung Galaxy S IV piyasaya çıkmadan Güney Koreli şirketin yeni akıllı telefonun “mini” modeli üzerinde çalıştığı ortaya çıktı. SamMobile tarafından paylaşılan ekran görüntülerine göre Samsung,  Galaxy S III Mini ile başlattığı küçük alternatif model serisini yeni amiral gemisine de uyarlayacak.

Habere göre “GT-I9190″ model numarasıyla adlandırılan Galaxy S IV Mini’nin Haziran ya da Temmuz ayında kullanıcılarla buluşması bekleniyor. Daha önce “Project J” kapsamında Galaxy S IV ile aynı anda tanıtılacağı ileri sürülen Galaxy S IV Mini, tıpkı selefi gibi şirketin amiral gemisini piyasaya sürmesinin ardından bir iki ay içinde kullanıcılarla buluşturulacak.

Ekran görüntülerinden anlaşılacağı üzere tasarım bakımından Galaxy S IV’ten farklılık taşımayan yeni mini modeli, ismine paralel olarak yine daha küçük boyutlara sahip olacak. Ayrıca donanım olarak da yeni mini, Galaxy S IV’ün gerisinde özelliklerle raflardaki yerini alacak.

Daha küçük boyutlarda bir akıllı telefona sahip olma isteyen kullanıcılara yönelik bir model olacak Galaxy S IV Mini’de 4.3-inç, 960 x 540 çözünürlüklü Super AMOLED bir ekran yer alacak. Galaxy S IV Mini’nin 256ppi piksel yoğunluğuna sahip ekranına 1.6GHz hızındaki iki çekirdekli işlemci eşlik edecek.

Android 4.2.2 işletim sistemi ve TouchWIZ Nature 2.0 kullanıcı arayüzü ile geleceği ifade edilen cihazın diğer teknik özellikleri ve fiyatı hakkında ise başka bir bilgi bulunmuyor. Ancak şimdiden Galaxy S IV’ün özellikleri ve fiyatını fazla bulan kullanıcılar için aynı tasarıma sahip olmasına rağmen daha makul bir fiyatla sunulacak mini modelinin ilgi çekici olacağını söyleyebiliriz.

Sosyal Medya Tarık Çalışkan