Geçtiğimiz Ocak ayında ABD’de düzenlediği etkinlikte geliştiricilere akıllı gözlük projesi Glass‘ı tanıtan Google, yeni kullanım özellikleri konusunda somut adımlar atmaya başladı.

Son olarak detaylı bir arayüz videosu yayınlayan Google, akıllı gözlüğü günlük yaşama entegre edecek teknolojiler üzerinde çalışıyor.


ABD 
Patent Ofisi‘nden yayınlanan dosyaya göre Google, akıllı gözlüğün evdeki cihazları kontrol edebilmesi için geliştirdiği teknolojilerin patenti konusunda başvuruda bulundu. Patent başvurusunda yer alan ifadelere göre Google Glass, otomatik garaj kapısı ve buzdolabındaki ayarları yönetebilecek.

Söz konusu teknolojinin yakın bir zamanda uygulanması zor görünüyor. Zira elektronik cihazlarla RFID, kızılötesi, Bluetoothve QR kod ile iletişim kuracağı belirtilen Google Glass’ın kullanacağı teknolojinin diğer elektronik ürünler tarafından da tanınması gerekiyor.

Google Glass’ın yeni kontrol mekanizması gözlüğün garaj kapısı ve buzdolabı gibi elektronik cihazlara yönlendirilmesiyle devreye giriyor. Ardından karşıdaki cihazda bulunan bağlantı teknolojisini tanıyarak iletişim kuran Google Glass, kullanıcının karşısına istediği eylemleri gerçekleştirmesi için bir kontrol arayüzü çıkarıyor.
 
Şimdilik kullanıcıların arayüzü nasıl yönlendirecekleri konusunda herhangi bir detay belirtilmiyor. Google Glass’ın evdeki elektronik cihazlara bir tür yansıtma dokunmatik ekran ya da ses ile mi komut göndereceği henüz bilinmiyor.
 
  Sosyal Medya
  Tarık Çalışkan