iPod Touch piyasa çıkalı yaklaşık olarak 6 yıl geçtikten sonra iPod Touch bir kilometre taşını geride bıraktı. Apple'ın küçük medya çaları şimdiye kadar 100 milyon adet sattı.

Apple ilk iPod'u 2001 yılında piyasaya sürdüğü zaman yaklaşık olarak 350 milyon adet satmıştı.

Geçtiğimiz günlerde şirket iPod Touch ailesinin yeni üyesini tanıttığı zaman beşinci jenerasyon iPod Touch'da ortaya çıktı. Üründe arka kamera bulunmazken 1.2 milyon piksellik bir ön kamera bulunuyor. Ayrıca ürünün siyah ve beyaz olmak üzere iki farklı renk seçeneği mevcut. Ürün 16GBlık dahili hafıza ile birlikte geliyor.

Karşımızda yeni jenerasyon ve daha düşük bir fiyat seviyesinde olan bir ürün var. Bir önceki iki kameralı olan ürünün 299 dolar iken yeni iPod 229 dolara satılması bekleniyor. Bu farklılıklarının yanında yeni iPod Touch özellik açısından bir önceki versiyonunun aynısı olması bekleniyor.

Apple'ın satış rakamlarına baktığımız zaman dördüncü nesil iPod Touch özellikle yeni ürünün neredeyse satışların yarısını oluşturan eski sürümünün yerini alması bekleniyor. iPod Touch cephesinde durum bu şekilde iken iPod Nano'nun satışlarının nasıl olduğuna dair bir bilgi henüz yayınlanmadı.

Ayrıca çocukların yüzde 36lık bir bölümünün tatillerde iPod Touch istediği ortaya çıktı. Bu nedenle ürünün tatil dönemlerindeki satışları oldukça iyi gidiyor ve şirket bu durumdan oldukça memnun.

Ancak bir diğer taraftan baktığımızda iPod Touch satışlarında bir gerileme söz konusu. Geçtiğimiz senenin satışları ile kıyaslandığı zaman yaklaşık olarak yüzde 26 oranında bir azalma var.