Açıktan liseyi bitirmek isteyen öğrenciler AÖL kayıt yenileme ve ders seçimi tarihlerini merak ediyor. 1. Dönem kayıtlarını tamamlamamış olan adaylar kayıt yenileme ve ders seçimlerinin ne zaman biteceğini araştırıyor. Açık lise öğrencilerinin ders seçimlerini tamamlamasının ardından kayıt yenilemesi gerekiyor. Peki AÖL kayıt yenileme nasıl yapılır? AÖL kayıt yenileme ücreti ne kadar, ders seçimi ne zaman?

AÖL KAYIT YENİLEME NASIL YAPILIR?
Milli Eğitim Bakanlığı'na (MEB) bağlı AÖL'ün 2020-2021 eğitim yılı 1. dönem kayıt yenileme işlemini yapmak isteyenler için tüm bilgiler kurumun yayımladığı kılavuzda yer alıyor. Kayıtlarını yenilemek isteyen öğrenciler Ekim ayında işlemlerini tamamlamış olacak.

AÖL kayıt yenileme nasıl yapılır? AÖL kayıt yenileme ücreti ne kadar, ders seçimi ne zaman?


DERS SEÇİMİ NE ZAMAN?
Açık lise kayıt yenileme işlemi tamamlanan öğrenciler, öğrenci numarası ve şifrelerini kullanarak sisteme giriş yapıp 11 Eylül - 9 Ekim tarihleri arasında sınavına girecekleri dersleri seçmeleri ve diğer bilgilerini güncellemeleri gerekiyor.

AÖL KAYIT YENİLEME SINAV ÜCRETİ NE KADAR?
Açık Öğretim Lisesine kayıt yenileme yaptıracak öğrenciler, her yıl belirlenen kayıt yenileme sınav ücretini ödemek zorundadır. 2020 yılında bir dönem için kayıt yenileme sınav ücret olarak 50TL ve halk eğitim merkezi okul aile birliği hesabına; 5 TL olarak belirlenmiştir. (50 TL Açık Öğretim Lisesi Kayıt Yenileme Sınav Ücreti olarak anlaşmalı bankalara yatırılacak. 5 TL ise Halk Eğitim Merkezi Okul Aile Birliği banka hesabına veya makbuz karşılığında teslim edilecektir.)

AÖL KAYIT YENİLEME ÜCRETİ NASIL YATIRILIR?
Öğrenci adayı, T.C. Kimlik Numarası beyan ederek T.C. Ziraat Bankası, Türkiye Halk Bankası ve Türkiye Vakıflar Bankasının bankamatiklerine (ATM) veya Türkiye Vakıflar Bankası şubelerine giderek ya da ilgili bankaların internet bankacılıkları üzerinden "MEB Destek Hizmetleri Genel Müdürlüğü Döner Sermaye İşletmesi Müdürlüğü" hesabına 50 TL ödeyecek ve dekontu muhafaza edecektir. Kayıt yenileme ücretini internet üzerinden yatırmak isteyen adaylar aşağıda bulunan adres üzerinden sınav ücretini yatırabilir.

"Tahsilat esnasında adaylardan talep edilen telefon numarasının mümkün olduğunca adaya ait ve doğru olması zorunludur. Kayıt yenileme sınav ücretini anlaşmalı bankaların ATM'lerinde yatırılmaktadır. ATM'lerden yatıracağınız ücretin mutlaka Açık Öğretim Lisesi kayıt yenileme sınav ücreti olarak yatırıldığına dikkat ediniz."

AÖL kayıt yenileme nasıl yapılır? AÖL kayıt yenileme ücreti ne kadar, ders seçimi ne zaman?


AÖL KAYIT YENİLEME İŞLEMLERİ NASIL YAPILIR?
Öğrencilik Durumu Silik, Donuk ve Aktif öğrenciler kayıt yenileme sınav ücretleri anlaşmalı bankalara yatırmış öğrencilerin kayıt yenileme işlemleri sistem tarafından otomatik olarak yapılacaktır. Bu öğrencilerin kayıt yenileme işlemlerini tamamlamak için halk eğitimi merkezi müdürlüklerine başvuru yapmalarına gerek yoktur.

Otomatik kayıt yenileme işlemi için ilan edilen kayıt yenileme tarihleri arasında her gün mesai bitiminden sonra Açık Öğretim Lisesi Bilgi Yönetim Sistemi çalıştırılacaktır. Sistemin çalıştırıldığı saate kadar kayıt yenileme ücretini anlaşmalı bankalara yatıran öğrencilerimizin öğrencilik durumları sistem üzerinden "Aktif" yapılarak kayıt yenileme işlemi tamamlanacaktır.