Antalya’nın Kepez ilçesinde Yüzbaşı Mustafa Ertuğrul İlkokulunda Şehit Ömer Halisdemir’in 15 Temmuz’da yaptığı kahramanlık, sınıf ve kapılardaki çıkartmalarla küçük öğrencilere aktarılıyor. ’Düşünme Dönüştür Projesi’ kapsamında her sınıfın farklı konseptte kurgulandığı okulda öğrencilerin sınavlarındaki başarı oranının yüzde 70 yükseldiği kaydedildi. Çocuklar çıkartmalardaki kahramanlara duydukları saygı sebebiyle kapı ve duvarlara zarar vermiyor, okul 3 yıldır tadilat yüzü görmüyor.

Fetullahçı terör örgütünün (FETÖ) 15 Temmuz’daki darbe girişimi sırasında, Ankara’da Özel Kuvvetler Komutanlığında darbeci generali vurduktan sonra şehit olan Piyade Astsubay Kıdemli Başçavuş Ömer Halisdemir, Kepez ilçesindeki Yüzbaşı Mustafa Ertuğrul İlkokulunda da unutulmadı. Okul öğretmenleri tasarımcı Ertan Cede’nin destekleriyle sınıfların kapılarını, 15 Temmuz şehitlerinin isim ve fotoğraflarının yanı sıra Halisdemir’i anlatan çıkartmalarla giydirdi. 3 kattaki tüm koridorun kapıları Türk bayrağı ve Ömer Halisdemir çıkartmalarıyla kaplandı. Birinci ve ikinci katlarda ise kapılar Türk tarihinin önemli bilim adamları, şairleri, yazarları ve Antalya’nın tarihi ve kültürel bölgelerinin çıkartmalarıyla kaplandı. Ayrıca İngilizce sınıfında öğrencilerin sıraları özel olarak yerleştirilirken duvar ve tahta İngilizceyi kolay öğrenmeyi sağlayan resimlerle donatıldı. Okulda, İngilizce, astronomi ve uzay bilimi, Kurtuluş Savaşı ve Atatürk, drama, tiyatro sınıflarının yanı sıra, özel okuma, mutfak ve geri dönüşüm atölyeleri yer alıyor.

"Çocuklarda aidiyet duygusu oluştu"

Okul Müdürü Mukaddes Birşen, ’Düşünme Dönüştürme Projesi’ kapsamında proje sınıfları oluşturduklarını kaydetti. Konsept sınıflar oluşturduklarını ifade eden Birşen, her öğretmen arkadaşının hayalindeki sınıfı hayata geçirdiğini belirtti.

Konsept sınıflarına öğretmen, veli, öğrenci ve bazı sivil toplum kuruluşlarının destek olduğunu dile getiren Mukaddes Birşen, "Çocuklarımız bu sınıflarda yaparak, yaşayarak öğreniyor. Cumhuriyet ve bayrak temalı sınıfımız var. Çocuklarımızda bir aidiyet duygu oluştu. Çıkartmalarla kaplı hiçbir kapı ve duvara öğrencilerimiz zarar vermiyor. Biz 3 yıldır okulda boya badana yapmıyoruz. Biz o tadilat ücretlerini çocuklarımızın yararına harcıyoruz. Ayakkabısız eğitim yapan öğrencilerimiz var. İngilizce, astronomi bilim, Kurtuluş Savaşı ve Atatürk konseptli sınıflarımız mevcut. Çocuklarımızda merak duygusunu geliştirdik. Velileri okula bakış açısı değişti" diye konuştu.

"Okulumuzda herkes mutlu"

Soğuk okul imajını daha renkli ve sevecen sıcak bir ortama kavuşturduklarının altını çizen Mukaddes Birşen, "Öğretmen arkadaşlarımız aşkla şevkle bu sınıfları oluşturdular. Bütün öğrenciler sınıflarının bir konsepte göre şekillenmesini istiyor. Farkındalık kazandırmak istedik. Yaparak, yaşayarak, yaşayan bir okul olduk. Okulumuzda öğretmenlerimiz, öğrencilerimiz velilerimiz mutlu olsun istiyoruz. Bu proje ile hiçbir öğrencimizle sorun yaşamamaya başladık. Biz keşkeleri bir kenara bıraktık ve harekete geçtik. Yaptıklarımızın tamamı öğrencilerimiz yararınadır" dedi.

"Okulda başarı yükseldi"

Tiyatro, drama, mutfak atölyelerinde öğrencilerin sosyal etkinlikler yaptığını belirten Birşen, "Akademik başarı olmalı ama sosyal insanlar da yetiştirmeliyiz. Her öğrencimizin bir sosyal etkinliği var. Kendilerine özgüvenleri var. Akademik başarı olarak da öğrencilerimiz yükseldi. Derslerimiz de yüzde 70-80’lik başarımız var. Bunu da deneme sınavlarından tepsi ediyoruz" ifadelerini kaydetti.

Okul Müdürü Mukaddes Birşen, 15 Temmuz gecesi ve hain darbe girişiminin unutulmaması için bu kararı aldıklarını vurgulayarak, "Kurtuluş Savaşı’nı göremedik ama 15 Temmuz hain darbe girişimini gördük. Çocuklarımıza da ilk şehidimizden Ömer Halisdemir’in farkındalığını oluşturmak istedik. Ömer Halisdemir ruhunu anlatmak istedik. Bir koridorumuzu Türk bayrağı ve 15 Temmuz şehitleri, Ömer Halisdemir konseptiyle oluşturduk. Çocuklarımızın milli manevi değerlerine sahip çıkmalarını istiyoruz. Sıradan yaşamasınlar, bu ülkenin nelerle kazanıldığının farkında olmasını temenni ediyoruz. Yaşadıkları ülkenin farkına varsınlar. Uyuyan millet olmasınlar, her sınıfımız da Ömer Halisdemir ve Kurtuluş Savaşı ile ilgili çalışma yaptılar" diye konuştu.

30’dan fazla projelerinin olduğunu kaydeden Birşen, eko okul çerçevesinde çevreci bir okul olduklarının da altını çizdi.

Okul öğretmenlerinden Emine Yılmaz’ın oluşturduğu mutfak grubunda ise öğrenciler atık maddelerden objeler ürettiyor.