Antalya Fuarcılık İşletme ve Yatırım A.Ş (ANFAŞ) Yönetim Kurulu Başkanı Ali Bıdı, 2017’ye oranla bu yıl fuarların yüzde 40 büyüdüğünü açıkladı. Fuarların 2019 ön rezervasyonlarının başladığını söyleyen Bıdı, sektöre büyüme çağrısı yaptı.

Türkiye’nin en kapsamlı sektörel buluşmaları 29. Hotel Equipment ve 25. Food Product’ın açılışı öncesi açıklamalarda bulunan Bıdı, fuar alanının tamamının dolduğunu ifade etti.

Bıdı, "Göreve geldiğimiz günden bugüne, ANFAŞ ailesi olarak, Antalya fuarcılığını sadece ülkemizde değil, uluslararası arenada marka haline getirmek için önemli adımlar attık. ANFAŞ tarihinde ilkleri hayata geçirdik. 17 Ocak’ta eş zamanlı kapılarını açacağımız 29. Hotel Equipment ve 25. Food Product fuarlarında geçtiğimiz yıla oranla yüzde 40 büyüme gerçekleştirdik" şeklinde konuştu.

"Fuar alanı doldu"

Sektörün talebi ve büyüyen Antalya Expo Center sayesinde tek çatı altında kapılarını açacak fuarların, sergi alanının tamamını dolduğunu söyleyen Bıdı, "Bu yıl iki organizasyonun eş zamanlı düzenlenmesi ve fuarlardaki yenilikler sayesinde sektör temsilcilerinden yoğun bir ilgi gördük. Geçtiğimiz yıl 20 bin metrekareden 40 bin metrekareye çıkardığımız fuar alanımızın tamamı Hotel Equipment ve Food Product’ın satışlarıyla doldu. Bu yıl, konaklama, ağırlama, gıda ve içecek sektöründen toplam 410 firma, 3 bin 500’ün üzerinde markasıyla fuarımızda yerini aldı. Önümüzdeki yıl fuarların daha da büyüyerek açık alanımızın da kullanılmasını hedefliyoruz" dedi.

"26 ülkeden alım heyeti"

Ziyaretçi çalışmalarında önemli adımlar atıldığını ifade eden Ali Bıdı, "Kamu kuruluşlarımız, ticaret ve sanayi odalarımız ile meslek kuruluşlarımızla yürütülen çalışmalar sonucunda yurt içinde 81 ilden profesyonel ziyaretçiyi ANFAŞ olarak getiriyoruz. Yurt dışından; Ekonomi Bakanlığımız ve Batı Akdeniz İhracatçılar Birliği tarafından her yıl olduğu gibi bu yıl da geniş kapsamlı bir alım heyeti programı gerçekleştirilecek. Yine Ekonomi Bakanlığı, Antalya Ticaret ve Sanayi Odası ve ANFAŞ iş birliğiyle Azerbaycan, İran, İsrail ve Ürdün’den alım heyetleri getirilecek. Bu ülkelerin yanı sıra ANFAŞ’ın yurt dışı departmanı aracılığıyla; Almanya, Arnavutluk, Bahreyn, Birleşik Arap Emirlikleri, Bosna Hersek, Bulgaristan, Cezayir, Çin, Fas, Fildişi Sahili, Filistin, Gürcistan, Irak, Katar, Kosova, Libya, Lübnan, Malta, Mısır, Moldova, Sırbistan, Suudi Arabistan ve Tunus’tan 700 kişilik alım heyeti konaklatılacak" ifadelerini kaydetti.

"4 günde 25 milyonluk ihracat hacmi bekleniyor"

Yurt içi ve yurt dışından getirilen alım heyetlerinin sadece Antalya ekonomisine değil ülke ekonomisine de önemli bir katkı sağlayacağımı ifade eden Ali Bıdı, "Geçtiğimiz yıla oranla bu yıl yurt içi ve yurt dışı ziyaretçi çalışmalarına arttırdık. 26 ülkeden 3 binin üzerinde uluslararası olmak üzere toplam 40 binin üzerinde profesyonel ziyaretçi ve alım heyetini ağırlamayı hedefliyoruz. Fuarımızda gerçekleşecek B2B ve alım heyeti görüşmeleri sonucunda ihracatımıza katkı sağlayacak yeni iş birliktelikleri her yıl olduğu gibi bu yıl da gerçekleşecektir. Bu yıl gelecek ziyaretçi profilimizi incelediğimizde, sadece yurt dışında en az 25 milyon dolarlık bir ticaret hacmi bekliyoruz" diye konuştu.

"2019 rezervasyonları başladı "

2018 satışlarının sonlanarak 2019 yılı ön rezervasyonlarının başladığını söyleyen Bıdı sözlerini şöyle tamamladı:

”Türkiye’nin alanında en kapsamlı fuarları Hotel Equipment ve Food Product’ın gücüne güç katarak yolumuza devam ediyoruz. Bu yılın katılımları günler öncesinden sonra erdi. 2019’da 16-19 Ocak tarihleri arasında eş zamanlı gerçekleştireceğimiz fuarlarımızın katılımı için ön rezervasyonları başlattık. Başta Antalya’daki sektör temsilcilerimiz olmak üzere sektörün tüm paydaşlarını erken katılım fırsatından yararlanmaya, 2019’de beraber büyümeye davet ediyorum. Şimdiden tüm katılımcı ve ziyaretçilerimize başarılı bir fuar dönemi geçirmelerini diliyorum."