Batı Akdeniz İhracatçılar Birliğinin (BAİB) girişimleriyle Antalya’da şube açan Türk Eximbank, bölge ihracatçısına 2 yılda 1 milyar dolarlık katkı sağladı.

BAİB, bakanlıklar ve kamu kurumları ile uyum içerisinde çözüm odaklı gerçekleştirdiği çalışmalarla bölge ihracatına ve ihracatçısına katkı sağlamaya devam ediyor. BAİB ile kamu kurum ve kuruluşlarının birlikte sinerji oluşturarak bölge ihracatı için gerçekleştirdiği çalışmalara gösterilecek örneklerin başında ise Türk Eximbank’ın Antalya Şubesi geliyor.

Türkiye ihracatının artmasında, Türk ihracatçısının desteklenmesinde Türk Eximbank’ın çok önemli bir görevi icra ettiğini kaydeden BAİB Başkanı Mustafa Satıcı, "Daha önce üyelerimiz kredi ve sigorta işlemleri için Ankara ile irtibata geçiyordu. Bu durum hem zaman kaybına hem de maliyetlerin artmasına neden oluyordu. BAİB olarak hizmet binamızda Türk Eximbank’a faaliyetlerini yürütebilecekleri alan sağladık. Böylece ihracatçılarımızın Türk Eximbank’a erişimini kolaylaştırdık" diye konuştu.

"1 milyar dolara yakın destek"

Eximbank’ın bölge ihracatçısı ile kısa sürede çalışmaya başladığını açıklayan Satıcı, "Türk Eximbank 2016 yılında temsilcilik olarak faaliyetlerine başladı. 2016 yılında 117 mal ve hizmet ihracatçısı ile çalışma gerçekleştirdiler ve 296 milyon dolar kredi, 60 milyon dolar sigorta desteği sağladılar. Geçen yıl bu rakam 500 milyon dolar kredi, 125 milyon dolar sigorta ve 296 müşteriye hizmet olarak gerçekleşti. Görüldüğü gibi Türk Eximbank, 2 yılda 413 mal ve hizmet ihracatçısına 1 milyar dolara yakın destek sağlamış durumda" dedi.

"Isparta ve Burdur’u kapsayacak şube"

Mustafa Satıcı, "Üyelerimizin Türk Eximbank hizmetlerinden yararlanmasını öneriyoruz. Yatırımlarında kredi kullanabilirler. İlk defa ihracat gerçekleştirecekleri pazarlarda ya da müşterilerde sigorta paketlerinden yararlanabilirler. Türk Eximbank sigortaları sorunsuz bir ihracat için büyük önem taşıyor. Isparta Ticaret ve Sanayi Odası (ITSO) Başkanı Sayın Şükrü Başdeğirmen, Türk Eximbank’ın illerinde de şube açmasını istedi. BAİB olarak biz de Türk Eximbank’ın Isparta ve Burdur illerini kapsayacak şekilde şube açmasını istiyoruz. Başkana BAİB olarak elimizden gelen tüm desteği vereceğiz. Şubenin açılması Isparta ve Burdur illerimizin ihracatını daha da artıracaktır" ifadelerini kullandı.
Kaynak: iha