Suudi Arabistan’nın Ankara Büyükelçisi Walid Bin Abdul Karim El Khereiji, Antalya’nın Türkiye’nin en güzel yerlerinden birisi olduğunu belirterek, “Arap turistlere Antalya’yı tavsiye edeceğim. Sebze ve meyve ihracatı konusunda da elimden geleni yapacağım” dedi.

Havayoluyla Antalya’ya gelen Suudi Arabistan’nın Ankara Büyükelçisi Walid Bin Abdul Karim El Khereiji, Antalya Valisi Münir Karaloğlu’nu makamında ziyaret etti. Yaklaşık 1 yıldır Türkiye’de olduğunu ifade eden Büyükelçi El Khereiji, Antalya’nın turizm açısından Türkiye’nin en güzel yerlerinden birisi olduğunu söyledi. Ziyaretinin ardından Arap turistlere Antalya’yı tavsiye edeceğini dile getiren El Khereiji, her iki ülke arasında güzel ilişkiler olduğuna işaret etti.

“Mükemmel bir turizm alt yapısı var”

Antalya’nın turizm tesislerine hayran kaldığını belirten El Khereiji’yi “Gerek politik gerek diğer alanlarda olsun, ortak koordinasyonla çalışılması gereken birçok alanlar var. Bizlerin bu güzel ilişkiyi daha iyi noktaya getirmemiz için çalışmamız gerekiyor. Antalya’daki tesisleri gördüm. Gerçekten çok güzel ve mükemmel bir turizm alt yapısı var. Bu çalışmalar neticesinde daha çok turistlerin gelebileceğini düşünüyoruz” dedi.

“Avrupa’yı tercih eden Arap turistlerin gelmesini temenni ediyoruz”

Arap Büyükelçiyi Antalya’da ağırlamaktan dolayı mutlu olduğunu dile getiren Vali Münir Karaloğlu ise, Türkiye ile Suudi Arabistan arasında çok güzel ticari ve siyasi ilişkiler yaşandığını söyledi. Türkiye’ye yaklaşık 650 bin Arap turistin geldiğini aktaran Karaloğlu, “Genelde Arap turistlerin, Sayın Büyükelçimizin dediği gibi Bursa, Karadeniz ve İstanbul’u tercih ediyor. Ancak son yıllarda Antalya’da da Arap turist sayısında az da olsa artış yaşanıyor. Bursa ve İstanbul’u tercih eden Suudi turistlerden ziyade Avrupa’yı tercih eden Suudi turistlerin gelmesini daha çok temenni ediyoruz” dedi.

“Daha büyük bir potansiyel var”

Antalya’dan son dönemde Suudi Arabistan sebze ve meyve ihracatı konusunda çalışmalar gerçekleştirdiklerini de ifade eden Karaloğlu, iki ülke arasında ihracat konusunda daha büyük bir potansiyel gördüğünü söyledi.

Karaloğlu’nun ardından tekrar söz alan El Khereiji, “Bu konuda ben elimden geleni yaparım” diyerek, ihracat konusunda da destek mesajı verdi.