TBF Redbull REIGN 3x3 Sokak Basketbolu Finike Etabı, dün gerçekleştirilen müsabakalar ile başladı.

Türkiye Basketbol Federasyonu tarafından Finike Belediyesi ev sahipliğinde gerçekleştirilen Redbull REIGN 3x3 Sokak Basketbolu Finike Etabı, dün gerçekleştirilen müsabakalar ile başladı. Finike Belediye Başkanı Kaan Osman Sarıoğlu’nun gerçekleştirdiği yoğun girişimler sonrası Türkiye’de yapılacak 6 etabın ilkinin Finike’de gerçekleştirilmesi kararı alınan turnuvada, sporcular Türkiye finallerine katılabilmek adına yoğun çaba harcıyor.

3x3 Sokak Basketbolu Finike Etabı için 15 Temmuz Demokrasi Meydanı’nda özel olarak oluşturulan basketbol sahasında müsabakaları yakından takip eden Finike Belediye Başkanı Kaan Osman Sarıoğlu, “Spora olan yatırımlarımız hız kesmeden devam ediyor. Batı Antalya’nın en büyük spor kompleksi olan 100. Yıl Spor Tesisi’ni ilçemize kazandırmamızın ardından gençlerimizin spor ile daha fazla iç içe olması adına Türkiye Basketbol Federasyonu ile yoğun görüşmeler gerçekleştirerek 3x3 Sokak Basketbolu etkinliğini de Finike’ye ikinci kez getirdik. Yetenekli gençlerimizin parkelere kazandırılması açısından 3x3 Sokak Basketbolu etkinliği Türkiye’nin en önemli organizasyonlarından biri olarak öne çıkıyor. Burada mücadele eden takımlar arasında Türkiye’nin her noktasından sporcular var. Tüm sporcularımıza başarılar diliyorum” ifadelerini kullandı.

Finike etabını ve sırasıyla düzenlenecek diğer etapları Büyük Erkekler kategorisinde 1. tamamlayan 6 takım ile etapların toplamında en çok puan biriktiren 6 takım da 29-30 Temmuz tarihlerinde düzenlenecek Red Bull REIGN TBF 3x3 Basketbol Turu Finalllerine katılmayı garantileyecek. Bu takımlar ayrıca Eylül ayında Amerika’nın Washington kentinde düzenlenecek Red Bull REIGN Dünya Finaline katılmaya da bir adım daha yaklaşmış olacak.