Cumhuriyet Halk Partisi Finike İlçe Kongresi Finike Ziraat Odası Başkanlığında gerçekleştirildi. 

Kongreye CHP Eski Milletvekili Gürkut Acar, Nail Kamacı, Milletvekili Adayları Aydın Özer, Nusret Bayar, Kumluca İlçe Başkanı Kemal Bilal Öner, Demre İlçe Başkanı Mustafa Caner, Finike Esnaf Kefalet Kredi Koop Başkanı Cihangir Kolak, 70 delege ve davetliler katıldı. 

Kongrede konuşan CHP Finike İlçe Başkanı Okan Tanır” Finike ve Komşu ilçelerimiz ne yazık ki büyük bir afet geçirdi. Öncelikle afetten zarar gören çiftçi kardeşlerimize geçmiş olsun diyorum. Ayrıca önceki dönem Genel Başkanımız Deniz Baykal’a rahatsızlığından dolayı acil şifalar diliyorum. 2019 seçimleri CHP olarak Türkiye’nin var olup olmayacağımız bir seçimdir. Ya var olacağız. Ya yok olacağız. CHP’nin % 25 oyu ile büyük bir partidir. İç çekişmelerimiz ile bir türlü oyumuzu arttıramıyoruz. CHP’den herkes aday olabilir. Aday olacak kişi Genel Merkeze gitmek istiyorsa bizimle gidecek. Namus sözü veriyorum. Biz birlikte gideceğiz. CHP benim ve yönetim kurulu üyesi arkadaşlarımızın babasının malı değildir. Beni ve yönetim imimiz yıpratmak partimizi yıpratmaktır. 2019 seçimleri yaklaşıyor. Birbirimizi yıpratmayalım. Sosyal Medya da hepimiz ahkam kesiyoruz. Çelenk töreni oluyor. Aksaçlılardan başka kimse olmuyor. Sizden bir ricam olacak. Mahallenizde cenaze olunca bizlere bildirin, haberdar olalım. İhtiyaç sahibi insanları tespit edin, elimizden geldiğince yardım etmeye çalışalım. Bakınız Halk Eğitim Merkezi ve Kadastronun bulunduğu yer 1950 yılında Cumhuriyet Halk Partisinin tapulu malıdır. Biz buraya dava açtık. Davayı kazandığımızda 67 yıllık ecri misil alacağız. Seçimin tüm vatandaşlarımıza hayırlı olmasını diliyorum.” Diye konuştu. 

Tek liste ile Seçime giren Mevcut Başkan Okan Tanır Güven tazeledi. Divan Başkanlığına Nusret Bayar ve Katip Üyeliklerine Mustafa Köleoğlu getirildi. CHP İlçe Yönetim Kurul Asil üyeliklerine; Hikmet Balaban, İsa Eser, Atilla Öztürk, Beyhan Önal, Ümit Özdemir, Nurettin Çelik, Ramazan Eken, Cemile Atıcı, Hilmi Demirok, Mustafa Kar, Mustafa Ökten ve Hıdır Arzuman seçildiler.