Antalya'nın ince kabuğu ve aromasıyla dillere destan olan "Finike portakalı" için 3'üncüsü düzenlenen Uluslararası festival dolayısıyla ilçe merkezi 50 ton portakalın kullanıldığı gitar, gemi, panda, otomobil, tren, antik tiyatro, antik sütunlar, Türk bayrağı ve Atatürk resmi heykelleri ile süslendi. 

Heykeller, ilçenin çeşitli noktalarına yerleştirildi. Yollarda portakallardan yapılmış heykelleri görenler, hatıra fotoğrafı çekip ve görüntü aldılar.
 
Finike Belediye Başkanı Kaan Osman Sarıoğlu, gazetemize yaptığı açıklamada, "Kabuğunun ince olması, aroması ve ince zarıyla dillere destan olan Finike portakalımızın daha iyi tanıtılması için düzenlediğimiz festivalin üçüncüsünü gerçekleştiriyoruz. Deniz ve yayla havasının iç içe olduğu Finike'de alüvyal toprakların etkisiyle lezzeti başka bir yerde bulunamayacak bir portakalımız var, 2008 yılında coğrafi işaret alındı. Artık Finike portakalımız tescilli, coğrafi işareti olan bir ürün haline geldi. Özel bir portakalımız var. Finike'de hasat zamanının sonuna gelecek şekilde bu festivali yapmaya karar verdik. Üçüncüsünü yapıyoruz. 12 tane büyük 20'ye yakın küçük heykeli portakallarla süsledik. Yaklaşık 50 ton civarında portakaldan heykeller ile Finike'yi süsledik. Bu portakallar boşa gitmeyecek, festival bitince portakal suyu olacak. Anlaştığımız meyve suyu fabrikasına vereceğiz." dedi.

Bugün sona erecek festival kapsamında Kabotaj Bayramı kutlanacak akşam ise Serdar Ortaç Festival alanında konser verecek.