Ak Parti Antalya Milletvekili Atay Uslu Antalya'nın ilçelerinde ziyaretlerde bulundu, süreçle ilgili duygu ve düşüncelerini ifade etti:  " Şahsen, bir tek oyla, bir beyaz pulla, tarihi bir inşa sürecine katkıda bulunmuş olmanın haklı onurunu  yaşıyorum.
Hiç kuşkusuz, asıl onur, bu düzenlemeye sandıkta “Evet” diyecek aziz milletin olacaktır. "  

Yoğun geçen anayasa görüşmeleri sonunda Meclis Genel Kurulu çalışmalarına ara verilmesinden dolayı seçim bölgesi olan Antalya’ya gelen AK Parti Milletvekili Atay Uslu, AK Parti Kumluca İlçe teşkilatının yönetim kurulu toplantısına ve AK Parti Finike İlçe Teşkilatının  danışma toplantısına katılarak  Cumhurbaşkanlığı Sistemi hakkında parti üyelerine bilgiler verdi.

FİNİKE'DE SAĞLIK HIZMETLERİ BİNASI VE UZMAN KADROSUYLA GÜÇLENİYOR

Atay uslu Finike'de  Devlet Hastanesini de ziyaret etti ve "yeni hastane inşaatının başladığı, hastanede uzman kadrosunun arttırıldığı, yeni bir ambulans tahsis edildiği" bilgilerini verdi. 

CUMHURBAŞKANLIĞI SİTEMİ İLE SEÇİLMİŞLERE ÖZGÜR BİR YÖNETİM ALANI GELECEK

AK Parti Antalya Milletvekili Atay Uslu, Kumluca’daki programının ardından AK Parti Finike İlçe Başkanlığının daraltılmış ilçe danışma toplantısına katıldı. Toplantıda Finike’ye yapılan yatırımlar hakkında bilgi veren Atay Uslu, burada da Cumhurbaşkanlığı sistemi ve halkoylaması süreci hakkında açıklamalarda bulundu.

Atay Uslu toplantıda şunları ifade etti: " Son 13 yılda  Cumhuriyet tarihimizin rekorları kırılmış, köklü dönüşümler gerçekleştirilmiş, sessiz devrimler yapılmış, hayaller gerçeğe dönüştürülmüştür. Ancak bu Anayasa değişikliği bunların hepsinden daha önemli bir değişimdir. 

Bu yeni sisteme ihtiyaç, 1960'da, 1970'de, 1980'li 90'lı yıllarda görüldü. Erbakan, Türkeş, Özal, Demirel de bu sisteme ihtiyaç olduğunu ifade etti.. 
Recep Tayyip Erdoğan, siyasi hayatı boyunca, Türkiye için mevcut sistemin çözüm üretmediğini, Başkanlık tarzı yeni bir sisteme ihtiyaç olduğunu dile getirdi.

ANAYASA DEĞİŞİKLİĞİ AK PARTİNİN VE MHP'NİN UZLAŞMASI İLE HAZIRLANMIŞTIR

Ak Parti ve Milliyetçi Hareket Partisi Milletvekillerinin  339 Evet oyuyla milletin takdirine havale edilen düzenleme bugünün meselesi değil, son yüzyılın meselesidir. Bu düzenleme bugünün seçilmişlerine değil, yüzyıllarca tüm seçilmişlere özgür, cesur, vesayetin ve darbecilerin tehdidinden uzak bir idare zemini inşa edecektir. 

BİR TEK BEYAZ PULLA TARİHİ SÜRECİ İNŞAA ETMENİN ONURU

Şahsen, bir tek oyla, bir beyaz pulla, bu tarihi inşa sürecine katkıda bulunmuş olmanın haklı onurunu  yaşıyorum.
Hiç kuşkusuz, asıl onur, bu düzenlemeye sandıkta “Evet” diyecek aziz milletin olacaktır. " 

 Atay Uslu, toplantı sonunda toplantıya katılanlarla tek tek sohbet ederek, talep ve istekleri değerlendirdi.