Antalya’nın Finike ilçesi’nde tarımsal alanlarda meteorolojik verileri daha iyi değerlendirmek amacıyla Otomatik Meteoroloji Gözlem İstasyonu kuruldu.

Finike Meteoroloji Müdürü Atilla Çeliktaş ile Ziraat Odası Başkanı Halil Sarıçobanoğlu, Saklısu Mahallesi’nde kullanılmayan okul bahçesinde kurulan Otomatik Meteoroloji Gözlem İstasyonu hakkında bilgi verdi. İstasyonun tarımsal alanlara yakınlığıyla merkez olabilecek noktada kurulması için çalışma gerçekleştirdiklerini belirten Çeliktaş, "Saklısu önemli bir mevki. Çünkü 6 kilometre uzağında Finike istasyonumuzla arasında bu bölge. Değerlerin kayıt altına alınması ve kullanıcıların özellikle tarım, adalet, sigorta ve turizm gibi alanlarda yasal prosedürlere uygun meteorolojik veri kullanmalarını doğru sağlamak açısından bu istasyonu kurduk ve ölçümlerini yapmaya başladık. 2003 yılında Finike merkezde, 2014 yılında ise yine ilçe merkezindeki Mendirek mevkiinde, 2017 yılında ise Saklısu Mahallesi’ne Otomatik Meteoroloji Gözlem İstasyonumuzu kurarak istasyon sayımızı 3’e çıkardık” dedi.

Finike Ziraat Odası Başkanı Halil Sarıçobanoğlu ise, "Yer tespiti yaparken tarımsal alanlara doğru verilerle önemli katkı sağlayacak en uygun sahayı belirledik. Tarımsal alanlara en yakın istasyon Finike merkezde olduğu için yaklaşık 5 derecelik fark oluyordu" diye konuştu.