Finike Ovası Kapalı Sulama Sistemi projesi ile ilgili Finike DSİ Şube Müdürlüğünde bilgilendirme toplantısı yapıldı. 

Toplantıya AK Parti Antalya Milletvekili Atay Uslu, DSİ Bölge Müdürü Hayrullah Coşkun, Finike Belediye Başkanı Kaan Osman Sarıoğlu, Finike Kaymakamı Bahattin Alp Aslanköylü, Finike İlçe Başkanı Osman Aladağ, Finike Ziraat Odası Başkanı Halil Sarıçoban ve sulama sisteminden faydalanacak mahalle muhtarları ve çiftçiler katıldı.

DSİ Bölge Müdürü Hayrullah Coşkun Kapıçay barajı inşaatı ve kapalı sulama sistemi projesi hakkında bilgilendirme yaptı, Muhtar ve Çiftçilerin sorularını cevapladı. Bilgilendirme ardından sulama sistemi inşaat sahasına geçildi. 

İncelemeler sırasında  açıklama yapan Antalya Milletvekili Atay Uslu, “Çiftçimize destek için çalışmaya devam ediyoruz. Çiftçimizin emrindeyiz. Yaklaşık maliyetin 75 milyon lira olan 18700 dekar tarım alanının sulama suyu ihtiyacını karşılayacak olan Kapıçay Barajında sona gelindi. Barajın suyunu Finike portakalı ile buluşturacak, 20 milyon lira ihale bedeli "Portakal Kapalı Sulama Sisteminde" %10’luk fiziki gerçekleşme sağlandı. Bu gün gördük ki 1500 metre boru döşenmiş. 2019 Yılı itibari ile faaliyete geçmesi planlanan kapalı sulama sistemine “Portakal Sulama Sistemi” ismini verilmesi çok uygun olacak.  Çünkü baraj imalatı dahil 100 milyon eski parayla 100 trilyon lirayı bulacak proje ile portakalı bir dünya markası olan Finike Ovası'nın  bereketli toprakları su ile buluşacak."dedi. 

Açıklamanın sonunda Antalya Milletvekili Atay Uslu -bölgenin bir evladı olarak-  ülke ve Antalya ekonomisine ciddi bir katkı sağlayacak projede emeği geçen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a, Başbakan Binali Yıldırım'a ve Hükümete , Orman ve Su işleri Bakanı Veysel Eroğlu'na, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu'na, Ak Parti Antalya Milletvekillerine ve DSİ ekibine teşekkür ettiğini ifade etti.  

Turunçova Mahalle muhtarı Hüseyin Altıntaş, Finike ovasındaki tarımın su ihtiyacı problemini çözecek baraj ve modern sulama sistemi projesinin hayata geçirilmesine çok sevindiklerini ifade ederek  hükümete ve milletvekillerine teşekkür etti. 

Finike DSİ şube müdürlüğündeki toplantının ardından Milletvekili Atay Uslu ve heyet kapalı sulama sistemi inşatını yerinde inceledi.

Editör: Haber Merkezi