Daha önce 21-22 Mart 2020 tarihlerinde yapılması planlanan ama tüm Dünya'da olduğu gibi ülkemizde de görülmeye başlanan corona virüsü sebebiyle açıköğretim lisesi sınavları ertelenme kararı alınmıştı. MEB ertelenen AÖL sınavlarının yeni tarihlerini açıkladı. 

Milli Eğitim Bakanlığı Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğü tarafından yayınlanan 24659360-20-E.6488309 sayılı Açık Öğretim Kurumları Sınavları konulu 20 Nisan 2020 tarihli resmi yazıda ''4-5 Temmuz 2020 tarihlerinde yapılacak 3. Dönem Sınavlarının yapılacağı tarihlerde 2. Dönem Merkezi Sistem Sınavlarının yapılması, 3. Dönem Sınavlarının da Eylül ayında yapılması Genel Müdürlüğümüzce uygun görülmektedir.'' açıklaması yapıldı.

21-22 Mart 2020 tarihlerinde yapılamayan ve eylül ayına ertelendiği duyurulan Açık Öğretim Okulları 2. Dönem Sınavları 04-05 Temmuz 2020 tarihlerinde yapılacaktır. 20 Nisan - 11 Mayıs 2020 tarihleri arasında yapılması planlanan Açık Öğretim Okulları 3.Dönem Kayıt İşlemleri ileri bir tarihe ertelendi. Kayıt tarihleri belli olduğunda ayrıca duyuru yapılacak. 

Meslek, İmam Hatip ve Düz Liseyi açıktan okuyan öğrencilerin diploma hedefine ulaşabilmeleri için ders kredilerini tamamlamaları için dönem sınavlarında başarılı olmaları gerekmektedir. Örgün eğitim dışında lise diploması alabilme yollarından birisi de açık öğretim lisesi sınavlarına girerek başarılı olmaktır. Milli Eğitim Bakanlığı ve AÖL tarafından yapılan açıklamada AÖL 2. dönem sınavlarının ne zaman yapılacağı belli oldu. Açıköğretim Lisesi'nde eğitimini sürdüren öğrenciler için merakla beklenen sınav 21-22 Mart 2020 tarihinde yapılacaktı.  Eğitim öğretim yılı boyunca üç dönemde sınavlar gerçekleştirilmekte ve kredi sistemiyle ders geçme işlemleri yapılmaktadır. Milli Eğitim Bakanlığı Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğü'ne bağlı Açık Öğretim Lisesi, Mesleki Açık Öğretim Lisesi, Açık Öğretim İmam Hatip Lisesi öğrencileri için 2019-2020 belirlenen sınav takvimine göre 2. dönem sınav giriş yerleri 18 Mart 2020 tarihinde yayınlanacaktı. Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, "Bildiğiniz gibi koronavirüs önlemleri çerçevesinde tüm süreçlerimizi gözden geçiriyor ve gerekli önlemleri alıyoruz. Bu kapsamda 21 ve 22 Mart tarihlerinde yapılacak ve yaklaşık 3 milyon öğrencinin gireceği, 400 binin üzerinde öğretmenimizin görev alacağı açık öğretim kurumları sınavlarını erteleme kararı aldık. Bu sınavların yurt dışı merkezlerindeki sınavlarını önlem olarak zaten önceden iptal etmiştik. Dolayısıyla bu sınav hem yurt içi hem de yurt dışında söz konusu tarihlerde yapılmayacak. Arkadaşlarımız bu sınavın ne zaman yapılabileceği ile ilgili çalışmayı da tamamladılar. Eylül ayında yapacağımız ek sınav tarihi ile bu sınavı birleştireceğiz ve ertelenen sınavı eylül ayı içerisinde yurt içi ve yurt dışında aynı tarihlerde yapacağız."