Törenler, Cumhuriyet Meydanı'nda Atatürk Anıtı'na çelenk konulması, Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı ile  başladı.

        Vali Sebahattin Öztürk, Garnizon Komutanı Tuğgeneral İrfan Can, Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Akaydın, Antalya Milletvekili Yıldıray Sapan, kamu kurum ve kuruluşlarının temsilcileri ile vatandaşların yer aldığı törende Atatürk Anıtı'na protokol çelenkleri sunuldu.

        Cumhuriyet Meydanı'ndaki Çanakkale Savaşı konulu resim sergisininin gezilmesinin ardından Vali Sebahattin Öztürk, Tuğgeneral  İrfan Can ve Büyükşehir Belediye Başkanı  Mustafa Akaydın ile birlikte valilikte tebrikleri kabul etti.

        Vali Öztürk  daha sonra Cumhuriyet Caddesi'nde resmi geçit töreni için hazır bekleyen tören kıtası ile vatandaşların bayramını kutladı. Geçit töreninde günün anlam ve önemine ilişkin konuşmalar, şiir ve halk oyunları gösterileri sunuldu. Gaziler, şehit aileleri ve askeri birliklerin geçiş yaptığı tören ilgiyle izlendi.

        30 Ağustos Zafer Bayramı'nın 91'inci yıldönümüne ilişkin kutlamalar resmigeçit töreninin ardından sona erdi. Tören sonunda Vali Öztürk sunuculara ve folklor ekibine teşekkür ederek, öğrencilere hediye verdi.