Antalya’nın Aksu ilçesinde yeni kapalı pazar yerinden stant alamayan pazarcılar eski yerlerinde tezgah açmak istedi. Zabıta ekipleri tarafından engellenen pazarcılar, zor durumda olduklarını söyledi.

Aksu’da haftanın iki günü tezgah açan pazarcılar için geçtiğimiz hafta kapalı pazar yeri açıldı. Pazar yerinin açılması ile salı ve perşembe günleri kurulan pazar sayısı tek güne düşürüldü. Bu gelişmenin ardından daha önce haftada iki gün tezgah açan yaklaşık 60 pazarcı, kapalı pazar yerinden fiyatların çok yüksek olması nedeniyle yer satın alamadı. Pazar yerinden yer satın alamayan 60 pazarcı bugün sabah saatlerinde eski perşembe pazarının kurulduğu yere tekrar tezgah açmak istedi. Pazarcılara zabıta ekipleri tarafından izin verilmedi. Tezgah açamayan pazarcı esnafı eli boş döndü.

"Burada esnaf da vatandaş da mağdur"

Aksu’da 24 yıldır pazarcılık yaptığını ifade eden Ünal Kumaş, "Bizim haberimiz olmadan Aksu Belediye Başkanımız ve oda başkanımız kendileri arasında protokol imzalamış. Bu protokolden pazarcıların haberi yok. Burada esnaf da vatandaş da mağdur. Kapalı pazar yeri açıldı diye 2 pazarı da kaldırdılar. 3 haftadır pazarını kuramayan arkadaşlarımızın arabasının içerisinde 3-4 bin TL ürünleri var. Bunlar çöpe dökülecek. Bunun zararını kim karşılayacak. Pazarımızı kuracağız diye sabah yatağımızdan kalkıp geliyoruz ama engeller ile karşılaştık. Bu engellerin aşılmasını istiyoruz" dedi.

"Benim 10 bin TL alacağım var"

15 yıldır pazarcılık yaptığını ifade eden Fatma Özer ise, "Burada 8 yıl pazar kurduk. Benim çocuğum dışarında üniversite okuyor. Ben ona harçlık göndereceğim. Benim 10 bin TL alacağım var. Bunları nasıl temine edeceğim? Benim bundan başka ekmek kapım yok" dedi.

"Kapalı pazar alanı sadece salı günü için yapıldı"

Kapalı pazar yerinden herkesin yer alacak parası olmadığını dile getiren 65 yaşındaki Emin Gök ise, "Kapalı pazar alanı sadece salı günü için yapıldı. Perşembe günü için bir şey demediler. Bunlar küçük esnaf. Ekonomik olarak zor durumdayız. Ancak geçimimizi sağlıyoruz" ifadelerini kullandı.